MYO'da mezuniyet heyecanı

MYO'da mezuniyet heyecanı
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sarayönü Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet töreni düzenlendi. Sarayönü MYO, okul bahçesinde düzenlenen törenle 24. mezunlarını verdi.Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksekokulu 124 öğrencisini...

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sarayönü Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet töreni düzenlendi. Sarayönü MYO, okul bahçesinde düzenlenen törenle 24. mezunlarını verdi.

Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksekokulu 124 öğrencisini hazırlanan bir törenle uğurladı. Geleneksel olarak düzenlenen törene katılım yoğun olurken öğrenciler mezuniyet coşkusunu keplerini havaya atarak yaşadı.

Okul bahçesinde düzenlenen törene, Kaymakam Tarık Bahadır, S.Ü. Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cevat Aydın, akademisyenler, Sarayönü MYO öğretim görevlileri ile öğrencilerin yakınları ve davetliler katıldı.

Sarayönü Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nuh Boyraz, mezuniyet töreninin açılış konuşmasında, üniversitelerin görevlerinden birisinin, devletlerin ve ülkelerin ihtiyacı olan eğitimli insanları yetiştirmek olduğunu söyledi.

Öğrencilere hitap eden Prof. Dr. Boyraz, "kıymetli öğrenciler, acısıyla tatlısıyla sevinciyle hüznüyle iki yılı burada geçirdiniz. Bu süre içerisinde yeni arkadaşlar ve dostluklar edindiniz. Mezun olduktan sonra geriye dönüp baktığınızda hayatınızda geçirmiş olduğunuz en güzel günlerin bu günler olduğunu göreceksiniz. Çünkü mezuniyetten sonra artan sorumluluklar, sizi sürekli bir mücadelenin içerisine itecek ve yaşamınızda yapılması gerekenleri yerine getirme telaşı içerisinde olacaksınız. Bundan dolayı burada geçirdiğiniz günlerin kıymetini bilin ve burada kurduğunu arkadaşlık ve dostluklarınızı zor şartlarda da olsa devam ettirmeye çalışın. Değerli gençler, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bildirdiği gibi bizler gençlerimize güveniyor ve inanıyoruz. Cumhuriyeti kuranlar, bizleri çağdaş toplum niteliğine kavuşturarak son derece zorlu koşullarda büyük bir özveri ile çalışarak bugünlere ulaşmamızı sağlamışlardır. Gerek onlara olan vefa borcumuz ve gerekse ülkemize ülkemize karşı sorumluluklarımız hepimizi daha iyiye daha güzele ulaşmak için durmaksızın çalışmak zorunda bırakmaktadır. Sevgili gençler al bayrağımızın altında özgür yaşadığımız güzel vatanımızın ve kahraman asil milletimizin her geçen gün daha ileri düzeylere ulaşması ve hak ettiği seviyelerde kalması sizlerin azim ve çabasıyla mümkün olacaktır." dedi.

Prof. Dr. Boyraz'ın konuşmasından sonra, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Okul birincisi olan Sedanur Yüce'ye ödülünü Kaymakam Tarık Bahadır, ikinci Şeyma Yozgatlı'ya ödülünü Sarayönü MYO Müdürü Prof. Dr. Nuh Boyraz, üçüncü Recep Demir'e ise ödülünü Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cevat Aydın verdi.

Okul birincisi olan Sedanur Yüce'nin konuşmasının ardından, mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Öğrenciler, mezuniyet sevincini keplerini havaya atarak yaşadı.