Öğrenci ailelerine eğitim

Öğrenci ailelerine eğitim
Sarayönü 100. Yıl İlkokulu, velileri bilinçlendirmek ve ailelerin öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerini daha da arttırabilmek için Aile Eğitimi Projesi'ni hayata geçirdi.Sarayönü 100.Yıl İlkokulu Müdürü Süleyman Koçaş,...

Sarayönü 100. Yıl İlkokulu, velileri bilinçlendirmek ve ailelerin öğrenciler üzerindeki olumlu etkilerini daha da arttırabilmek için Aile Eğitimi Projesi'ni hayata geçirdi.

Sarayönü 100.Yıl İlkokulu Müdürü Süleyman Koçaş, Aile Eğitimi Projesi ile ilgili olarak bilgi verdi.

Projenin çeşitli aşamalardan oluştuğunu anlatan Koçaş, yaptığı açıklamada, "Okulumuzda velilerimizle birlikte "Ailede İletişim" konulu seminer çalışması yaptık. Seminerimizde ailede anne baba çocuk iletişimini doğru bir şekilde yapılması için dikkat edilmesi gereken hususlar belirtildi. Çocuklarla "Etkili İletişim"de bulunmak için dikkat edilmesi gereken noktalara değinildi. İletişim hatalarının çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerinden bahsedildi." dedi.

Seminerin genel olarak amacından bahseden Koçaş, "Çocuklarla sağlıklı iletişim kurabilmenin anahtarları nelerdir? konusunda bilgilendirme çalışması yapıldı. Çocuklarla değişik konularda sohbet etmenin, aşırı eleştirici ve yargılayıcı olmamanın özellikle çocukları başka çocuklarla kıyaslama yapmaktan kaçınmanın önemi ve çocukların kabiliyetlerinin farkına varma gibi konularda tavsiyelerde bulunuldu. Yaygın anne baba tutumlarından bahsedildi. Yanlış anne baba tutumlarının çocuklar üzerindeki etkilerine değinildi. Etkili ve doğru iletişim için ailelere örnek olaylardan yola çıkılarak önerilerde bulunuldu. Seminer çalışmasında velilere " Ailede Doğru İletişim Nasıl Olmalıdır?" konulu videolar izletildi." şeklinde konuştu.