Öğrenci servisleri denetlendi

Öğrenci servisleri denetlendi
Sarayönü Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri, sorumluluk bölgesindeki öğrenci okul servislerine denetim yaparak, şoförlere trafik konularında uyarıda bulundu.İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik timleri tarafından 2018-2019...

Sarayönü Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri, sorumluluk bölgesindeki öğrenci okul servislerine denetim yaparak, şoförlere trafik konularında uyarıda bulundu.

İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik timleri tarafından 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte trafik kazalarının önlemesi, öğrencilerin düzenli ve güvenli bir trafik ortamında okullarına gitmelerini, eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla denetimler sıklaştırıldı.

Jandarma Trafik Timleri, öğrenim gören öğrencilerin güvenli olarak okula gidiş ve gelişlerinin sağlanması amacıyla sorumluluk bölgelerinde çalışan okul servislerine denetim yaparak, araçlarının şoförlerine trafik konularında uyulması gereken konular hakkında uyarılarda bulundu. Öğrencilerin taşınmasında kullanılan servis araçlarının, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'nin gerektirdiği şartları sağlayıp sağlamadığı kontrol edildi.

Ayrıca, servis şoförlerine, öğrencileri indirme ve bindirmede dikkat edecekleri hususlar, hız kuralları, araçlarında bulundurulması gereken teknik malzemeler, şerit izleme ve değiştirme kuralları, öğrenci servislerinin arkasında bulunan dur levhaları, kavşak kuralları konularında, öğrencilere de okul servis aracı içerisinde hareket tarzları, araçtan inip ve binerken dikkat edilecek hususlar konularında bilgi verildi.

Servis şoförleri ise okul giriş ve çıkış saatlerinde, okul önlerine park eden sivil ve benzeri araçların dikkatli davranmamasından muzdarip olduklarını dile getirdi.