Öğrencilere ücretsiz ders kitabı

Öğrencilere ücretsiz ders kitabı
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni eğitim yılında, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 350 çeşit olmak üzere, 55 bin civarında ücretsiz ders kitabı dağıtıldığını bildirdi.Sarayönü İlçe Milli Eğitim...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni eğitim yılında, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 350 çeşit olmak üzere, 55 bin civarında ücretsiz ders kitabı dağıtıldığını bildirdi.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özdemir, yeni eğitim-öğretim yılı için dağıtılan ücretsiz ders kitapları konusunda açıklama yaptı.

Bu sene ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim görecek 5 bine yakın öğrenci için toplam 55 bin ücretsiz kitap basıldığını bildiren Özdemir, tüm okullara ders kitaplarının ücretsiz verildiğini belirtti.

Kitapların okulun ilk günü ile birlikte ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine sunulduğunu aktaran Özdemir, "Kitaplar poşetlenerek öğrencilerimize teslim edildi. Müfredat değişikliğinden dolayı bu yıl ilk kez 1, 5. ve 9. sınıflarda kullanılacak hemen hemen tüm ders kitapları kuşe kağıda basıldı. Bunun öğrencilerin ilgisini çekeceğini düşünüyoruz." dedi.

Hızlı ve sorunsuz dağıtım

Geçmiş yıllara oranla ders kitap dağıtımını daha hızlı ve sorunsuz şekilde tamamladıklarını dile getiren Özdemir, "Son verilere göre, 55 bin ders kitabının büyük bölümü öğrencilerimizle buluştu. Dizgi, grafik ve tasarım gibi değişiklikler nedeniyle baskısına geç başlanan "Sosyal Bilgiler 4", "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 4-5" ile 9. sınıf ders kitapları da, okulların açıldığı 18 Eylül itibarıyla öğrencilere ulaştı." şeklinde konuştu.