Öğrencilere yangın tatbikatı

Öğrencilere yangın tatbikatı
Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, Sivil Savunma Günü nedeniyle deprem ve yangın tatbikatı yaptı. Tatbikatta itfaiye hazır bulundu. Tatbikata öğrenciler, öğretmenler ve itfaiyeciler katıldı.Tatbikattan önce öğrencilere...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, Sivil Savunma Günü nedeniyle deprem ve yangın tatbikatı yaptı. Tatbikatta itfaiye hazır bulundu. Tatbikata öğrenciler, öğretmenler ve itfaiyeciler katıldı.

Tatbikattan önce öğrencilere Sarayönü İtfaiye Merkezi Sorumlusu Seyfettin Alakır tarafından yangın ve deprem ile ilgili eğitimler verildi. Eğitimin ardından tatbikata geçildi.

Verilen siren sesi akabinde yangın merdivenlerini ve çıkış kapılarını kullanan öğrenci ve öğretmenler bir dakika gibi kısa bir sürede okulu boşaltarak önceden belirlenmiş güvenli bölgeye ulaştılar.

Bu alana toplanan öğrencilere itfaiye ekipleri tarafından tahliye ve ikaz alarm işaretleri hakkında ve yangından korunma ve yangın söndürme hakkında bilgi vererek tatbikat için yakılan ateşi söndürdü.

Tatbikatla ilgili görüşlerini aldığımız Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Kerpiç, "Yapılan tatbikat eğitim niteliğindedir. Yangın ve benzeri durumlarda öğrencilerimizin nasıl hareket etmesi gerektiği, öğrencilerin nasıl korunacağı uygulamaya dökülüyor. Yapılacak öncelikli işler bakımından da bu tatbikatın öğrencilerimiz açısından yararlı olduğuna inanıyorum. Bu tür tatbikatlar ve eğitimler pratikte yapıldığında hafızalarda daha iyi iz bırakacağından acil durumlarda panik yapmadan nasıl müdahale edileceği konusunda bizlere bilgi vermektedir" şeklinde konuştu.