Okul inşaatına destek daveti

Okul inşaatına destek daveti
Sarayönü İmam Hatip Lisesi ve Mezunları Derneği (SARİMDER) tarafından Saraç Mahallesi'ndeki İlim Yayma Vakfı'na ait 32 bin m² arazi üzerine hayırseverlerin katkıları ile yapımına başlanan 32 derslik Kız Anadolu İmam Hatip...

Sarayönü İmam Hatip Lisesi ve Mezunları Derneği (SARİMDER) tarafından Saraç Mahallesi'ndeki İlim Yayma Vakfı'na ait 32 bin m² arazi üzerine hayırseverlerin katkıları ile yapımına başlanan 32 derslik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kız Yurdu, Konferans Salonu ve Spor Salonu inşaatı hızla yükselmeye devam ediyor.

12 milyon Türk lirasına mal olmasını beklenen inşaatın, okul bölümüne 4 milyon harcanarak şimdiye kadar %80'lik bölümü tamamlandı. 30 aydır devam eden inşaatta, dersliklerin eğitime hazır hale gelebilmesi için 750 bin liraya daha ihtiyaç duyuluyor. 32 derslikli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi'nin bir an önce tamamlanarak 2017-2018 eğitim öğretim sezonuna yetiştirilmesi hedefleniyor.

Sarayönü İmam Hatip Lisesi Mezunlar ve Mensupları Dernek Başkanı Ahmet Turan, dernek yönetimi olarak Allah'ın rızasını ve takdirini kazanmak için toplanan yardımlar ve hayırseverlerin katkıları ile yaptırılan okulun, inşaatın tamamlanabilmesi için yoğun bir çaba sarf ettiklerini ve hayırseverlerin kapılarını tek tek çalmaya devam ettiklerini söyledi.

Turan, "Dernek olarak tüm Sarayönü halkına, hayırseverlerimize, işadamlarımıza, sanayicilerimize,  esnafımıza, çiftçi kardeşlerimizi, Ramazan ayında ve yaklaşan harman sezonunda bizlere yardımcı olmalarını hayra davetimizin duyurulmasını istiyoruz. Şu ana kadar desteklerini esirgemeyen başta Belediye Başkanımız Nafiz Solak olmak üzere, ilçe kaymakamlarımıza ve hayırseverlerimize teşekkür ederiz" dedi.

Ramazan ayı içerisinde hayırseverlerimizin zekatlarını, hayırlarını ve harman sezonunda ise çiftçilerimizin hesapladıkları öşür miktarlarını okul inşaatı için rahatlıkla verebileceklerini, öşürler için köylerde öşür toplama yerleri oluşturacaklarını ve buraya ellerinde resmi belge olan görevlilerin görev yapacağını belirten Turan, bu okulun tamamlanması için Sarayönü olarak biraz fazla gayret edip inşaatın biran önce tamamlanması gerektiğini belirtti.