Okuma yazma seferberliği başlatılıyor

Okuma yazma seferberliği başlatılıyor
Ülke genelinde yürütülen okuma yazma seferberliği Sarayönü'nde de başlatıldı. Okuma yazma kursları Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde gerçekleştirilecek. Vatandaşlar kendine en yakın okulda veya mahalle muhtarına 5 Mart 2018 tarihine...

Ülke genelinde yürütülen okuma yazma seferberliği Sarayönü'nde de başlatıldı. Okuma yazma kursları Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde gerçekleştirilecek. Vatandaşlar kendine en yakın okulda veya mahalle muhtarına 5 Mart 2018 tarihine kadar kayıt yaptırabilecek.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde yürütülen okuma yazma seferberliği ile ilgili start verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde "Okuma yazma bilmeyen kalmasın" sloganıyla başlatılan seferberliğin tanıtımını Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman yaptı.

Kampanyanın ilçede okuma-yazma bilmeyen kimsenin kalmaması için düzenlendiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, "Bu çağda hala okuma yazma bilmeyenlerin olması hoş değil. Türkiye İstatistik Kurumu'nun rakamlarına göre yüzde 4'lük bir kısım var. Birinci aşamayı geçmeden, ikinci aşamaya geçmek mümkün değil. Okur yazarlık adına ülkede büyük emek harcanıyor. Devletin en başından en altına kadar herkes bu konuyu gündemine alıyor. Okul müdürlerimiz ve muhtarlarımızla çalışarak bu oranı bölgemizde 2-3 yıl içerisinde eritebileceğimizi düşünüyoruz. Okuma yazma kurslarına katılmak isteyen vatandaşlarımız en yakın okul veya mahalle muhtarlarına kayıt yaptırabilirler. Kayıtlar 5 Mart 2018 tarihine kadar devam edecek." dedi.