OSB ilan aşamasına geldi

OSB ilan aşamasına geldi
Sarayönü'ne kurulması dört gözle beklenen Organize Sanayi Bölgesi'nin ilanı için mutlu sona bir adım daha yaklaşıldı. OSB içerisinde yer alan mera alanlarının hazineye tescil aşaması için en büyük engel Başbakan Binali Yıldırım'ın...

Sarayönü'ne kurulması dört gözle beklenen Organize Sanayi Bölgesi'nin ilanı için mutlu sona bir adım daha yaklaşıldı. OSB içerisinde yer alan mera alanlarının hazineye tescil aşaması için en büyük engel Başbakan Binali Yıldırım'ın onay imzasıyla birlikte ortadan kalktı. Onayın ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gözlemsel jeolojik etüt raporları için OSB alanı üzerinde çeşitli noktalarda kazı çalışmalarıyla numuneler alındı. Tüm verilerin pozitif çıktığı raporlar doğrultusunda Haziran ayının ilk haftasında kesinleşme başvurusu yapılacak. Haziran ayı içerisinde tescilin tamamlanarak yer seçiminin kesinleşmesiyle Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi kuruluş aşamasına geçilecek. Sarayönü’ne kurulacak olan 2 milyon 600 bin m²’lik Organize Sanayi Bölgesi'nin, ilçeyi gelecekte bir sanayi kentine dönüştürmesi ümit ediliyor. Şimdiden 83 yatırımcının yer talebinde bulunduğu OSB’de 10 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

Organize Sanayi Bölgesi projesinde ciddi anlamda yol kat eden Sarayönü Belediyesi, projenin hayata geçebilmesi için emin adımlarla yol almaya devam ediyor. Bugüne kadar tarımsal üretimi ile öne çıkan Sarayönü, sanayi alanında da adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Şimdiden 83 yatırımcının yer talebinde bulunduğu OSB’de 10 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

Binali Yıldırım imzaladı

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "2017 yılı Aralık ayında mera arazilerinin vasıf değişikleriyle ilgili mevzuatın değişmesiyle Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi proje dosyaları güncelleme sürecine alınmıştı. Mera arazilerinin değişikliği aşaması oldukça zorlu bir sürece girdi. Başbakan düzeyinde onayla tamamlanması gerekmekteydi. Bölge Milletvekilimiz Hüsnüye Erdoğan'ın da yoğun katkılarıyla ve belediyemizce ivedi şekilde hazırlanan yeni dosyalar il mera komisyonuna, ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ve son aşama olarak Başbakanlığa ulaştırıldı. Alan içerisinde toplamda 17 bini 500 metrekare yer kaplayan toplam 11 parça mera vasıflı alan bulunuyordu. Başbakanımız Binali Yıldırım'ın imzasıyla birlikte OSB içerisinde yer almakta olan mera alanlarının hazineye tescil aşaması için en büyük engel ortadan kalktı." dedi.

Etüt raporları olumlu

Solak, Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi önünde hiç bir engelin kalmadığını ifade ederek, şunları söyledi: "Bölge üzerinde yer seçimi kesinleştirme aşamasıyla ilgili dosyalarımız hazırlanmış olup geçtiğimiz hafta içerisinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personelinin ve belediye personelimizin gözlemsel jeolojik etüt raporları için çalışmalar yapılmış olup OSB alanı üzerinde çeşitli noktalarda kazı çalışmalarıyla numuneler alınmıştır. Tüm verilerin pozitif çıktığı raporlar doğrultusunda Haziran ayının ilk haftasında kesinleşme başvurusu yapılacak. Haziran ayı içerisinde tescilin tamamlanarak yer seçiminin kesinleşmesiyle Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi kuruluş aşamasına geçilecek. Valilik, Sanayi ve Ticaret Odaları, Sarayönü Belediyesi ve pek çok kurum ve kuruluşla kuruluş aşamasının başlayacağı süreçle artık bölgemiz bir organize sanayi bölgesine kavuşmuş olacak."

10 bin kişiye istihdam

İlçede 1 milyon 600 bin metrekare bölümü Sarayönü Belediyesi’ne ait olmak üzere genişleme alanı ile birlikte toplam 2 milyon 600 bin metrekarelik sanayi alanının mevcut olduğunu ifade eden Solak, "Sarayönü OSB projesi 185 parselden oluşuyor. Parseller 3 bin metrekare ile 50 bin metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Belediye bünyesine Sarayönü OSB’ye yatırım için şu ana kadar 83 adet resmi başvuru yapılmış durumda. İnşa edilecek OSB’de 10 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor." diye konuştu.

İlçe ivme kazanacak

Yeni OSB’nin Konya’ya yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta olacağını kaydeden Solak, "OSB’miz Demiryolunun yanında ve İstanbul-Konya yolu üzerinde kurulacak. Bu proje ile hem üretimde büyük artış yakalanacak hem de ilçenin ekonomik kalkınması ivme kazanacak. Bütün bu olumlu gelişmeler ile birlikte işsizlik sorununu da bölgesel olarak çözmeyi hedefliyoruz. Sarayönü çevresindeki ilçelerde kurulacak OSB’den fazlasıyla faydalanacaktır." şeklinde konuştu.