OSB projesinde önemli gelişme

OSB projesinde önemli gelişme
Bugüne kadar tarımsal üretimi ile öne çıkan Sarayönü, sanayi alanında da adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Şimdiden 83 yatırımcının yer talebinde bulunduğu OSB'de 10 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. Sarayönü...

Bugüne kadar tarımsal üretimi ile öne çıkan Sarayönü, sanayi alanında da adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Şimdiden 83 yatırımcının yer talebinde bulunduğu OSB'de 10 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi için önemli bir aşama daha kat edilirken, proje kapsamındaki alanda bulunan meraların dönüşümü için onay çıktı.

Organize Sanayi Bölgesi projesinde ciddi anlamda yol kat eden Sarayönü Belediyesi, projenin hayata geçebilmesi için emin adımlarla yol almaya devam ediyor. Sarayönü'ne kurulacak olan 2 milyon 600 bin m²'lik Organize Sanayi Bölgesi, ilçeyi gelecekte bir sanayi şehrine dönüştürecek.

Mera onayı çıktı

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "proje aşamalarını düzenli olarak takip ediyoruz. Geçen hafta başı ile birlikte OSB alanımızda bulunan yaklaşık 17 bin 500 metrekare  civarında olan toplam 11 parsellik mera alanı için dönüşümle ilgili çalışmalar başlatıldı. Mera komisyonunun düzenlediği inceleme raporu sonucunda mera alanlarının hazineye tahsisi hususunda çalışmalar başlatıldı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanacak rapor neticesinde mera dönüşümü tamamlanmış olacak. Dönüşümün ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kamulaştırmalarını yaparak mülkiyetini satın alacak. OSB'nin ilk aşaması bu şekilde tamamlanmış olacak." dedi.

10 bin kişiye istihdam

İlçede 1 milyon 600 bin metrekare bölümü Sarayönü Belediyesi'ne ait olmak üzere genişleme alanı ile birlikte toplam 2 milyon 600 bin metrekarelik sanayi alanının mevcut olduğunu ifade eden Solak, "Sarayönü OSB projesi 185 parselden oluşuyor. Parseller 3 bin metrekare ile 50 bin metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Belediye bünyesine Sarayönü OSB'ye yatırım için şu ana kadar 83 adet resmi başvuru yapılmış durumda. İnşa edilecek OSB'de 10 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor" diye konuştu.

İlçe ivme kazanacak

Yeni OSB'nin Konya'ya yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta olacağını kaydeden Solak, "OSB'miz Demiryolunun yanında ve İstanbul-Konya yolu üzerinde kurulacak. Bu proje ile hem üretimde büyük artış yakalanacak hem de ilçenin ekonomik kalkınması ivme kazanacak. Bütün bu olumlu gelişmeler ile birlikte işsizlik sorununu da bölgesel olarak çözmeyi hedefliyoruz. Sarayönü çevresindeki ilçelerde kurulacak OSB'den fazlasıyla faydalanacaktır" şeklinde konuştu.