Otel konforunda diyaliz hizmeti

Otel konforunda diyaliz hizmeti
Sarayönü'ndeki diyaliz hastaları, diyaliz hizmetini kendi ilçelerinde almanın konforu ve rahatlığını yaşıyor. Sarayönü Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan diyaliz ünitesinin hizmete açılmasının ardından, ilçedeki diyaliz...

Sarayönü'ndeki diyaliz hastaları, diyaliz hizmetini kendi ilçelerinde almanın konforu ve rahatlığını yaşıyor. Sarayönü Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan diyaliz ünitesinin hizmete açılmasının ardından, ilçedeki diyaliz hastaları, kendilerine zulüm olan uzun yolu kat etmek zorunda kalmadığı gibi sıra da beklemiyor. Haftanın 6 günü hizmet veren diyaliz ünitesi çevre ilçelerden de rağbet görüyor. Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Solak, hastanenin hizmet aracıyla hastalara servis imkanı da sunulduğunu söyledi. Şu anda 15 diyaliz hastası bulunduğunu kaydeden Başhekim Solak, hasta sayısı 20'ye ulaştığı zaman servisin hizmet alımı yoluyla gerçekleştirileceğini belirtti. Diyaliz hizmet alan hastalar ise hizmetten çok memnun olduklarını ve yol çilesi çekmekten kurtulduklarını ifade etti. Özel hastane konforunda ve hijyenik bir ortamda diyalize girdiklerini dile getiren hastalar, bu hizmeti getirenlerden duacı olduklarını söyledi.

Sarayönü'nde daha önceden uzun mesafeler kat ederek bin bir güçlükle Konya'ya giden diyaliz hastaları, yol zahmetine katlanmadan evine yürüme mesafesinde olan ilçe hastanesinde diyaliz hizmetini alabiliyor. Diyaliz hastaları için çok büyük bir hizmet olan diyaliz ünitesi sayesinde, diyaliz hastalarının çilesi son buldu.

Sarayönü Devlet Hastanesi Yıldız-Hasan Hüseyin Arslan Diyaliz Ünitesinin bünyesinde, normal yatakların dışında, 1 acil müdahale odası, hepatitli hastalar için ayrı bir ünite, hastalar için konforlu bir bekleme odası, hastalar için bay-bayan giyinme odaları ve diğer müştemilatlar yer alıyor. Hastaların makineye bağlı olduğu süre içerisinde konforlu bir zaman geçirebilmesi için tüm ayrıntılar da düşünüldü.

Hastalara büyük rahatlık

Diyaliz hastalarının hayallerini gerçeğe dönüştüren Diyaliz Ünitesi sayesinde hastalar büyük bir rahatlığa kavuştu. Hastaların makineye bağlı olduğu süre içerisinde konforlu bir zaman geçirebilmesi için tüm ayrıntılar da düşünüldü. Diyaliz ünitesinde sertifikalı hekim ve hemşireler görev yapıyor. Her ayın belli günleri Nefroloji uzmanı gelerek hastalarımızı kontrol ediyor. Görevli diyetisyen ise hastaların gıda ihtiyaçlarını düzenliyor. Diyaliz ünitesi haftanın 6 günü hizmet veriyor.

"Herkese öneriyorum"

Diyaliz hizmeti alan hasta Kezzi Koçak evine yakın olarak bu hizmeti almanın çok güzel bir şey olduğunu kaydederek, "Uzun süredir diyaliz hastasıyım. Özele göre burası daha iyi. Özel merkezler çok kalabalık oluyor. Burası daha rahat. Burayı herkese öneriyorum. Konya'ya gidenin 1 günü boşa gider. Sabah gidiyorsun Akşam ezanından sonra dönüyorsun. Burada yol 5 dakika sürüyor. Yol insanı diyalizden fazla yoruyor" dedi.

"Burası özelden iyi"

Sarayönü Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi'nde Kadınhanı'ndan gelerek sağlık hizmeti alan Veli Kömürcüoğlu, verilen hizmetten çok memnun olduğunu söyledi. Kömürcüoğlu, daha önce diyaliz hizmetini Konya'da aldığını belirterek, "Konya'daki özel kuruluşlarda bize hasta olarak değil de para olarak baktıkları için mesafenin uzak olmasından dolayı servis imkanı sağlayamayacaklarını söylediler. Bende buraya gelmeye karar verdim. Kadınhanı'nda da diyaliz merkezi var ama ben buraya geliyorum. Hem burada arkadaşım var hem de daha sakin. Kadınhanı'nda çok hasta var. Belki orada üçüncü seansa düşecektim ama burada ilk seansta tedavimi alıyorum. Birde tanımadığın insanlarla diyalizde 4 saat geçirmek zulüm oluyor. Ben 4 yıldır diyalize giriyorum. Konya'da 2 merkeze gittim. Oralara göre burası çok iyi. Özel ile burası arasında hiç bir fark yok" dedi.

"Allah yapanlardan razı olsun"

Yıldırım Beyazıt Çevik, en büyük avantajın mesafenin kısalığı olduğunu belirterek "Evimize yakın. Özel diyaliz merkezi gibi. Hatta daha iyi. Değişen hiçbir şey yok. Tertemiz ve hizmet çok güzel. Açıldıktan 1 hafta sonra başladım. Yaklaşık bir buçuk yıldır geliyorum. Çok güzel bir hizmet alıyoruz. Sağlık personeli yakından ilgileniyor ve rahat edebilmemiz için ellerinden geleni yapıyorlar. Allah burayı yapandan, yaptırandan, sağlık personelinden, herkesten razı olsun. Daha önce Konya'ya gidiyordum. Yol çok zor geliyordu. Zaten dönüş yolu insanı bitiriyor. Evden çıkıp direkt Konya'ya da gidemiyorsun. Servis her yere girip çıkıyor. Sarayönü'ndeki bütün diyaliz hastalarına burayı tavsiye ediyorum. Bizim diyaliz ünitemiz daha iyi. Yol işkencesini de çekmek zorunda kalmazlar" dedi.

"Misafir gibi ağırlıyoruz"

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Solak, bölgede yaşayan tüm diyaliz hastalarının en iyi diyaliz hizmetini alabilmesi için her türlü çabayı sarf ettiklerini söyledi.

Halk sağlığının her şeyin üzerinde olduğunu belirten Başhekim Solak, "Çok hayati, önemli ve kutsal bir iş yaptığımızın bilinci içerisinde çalışıyoruz. Bu doğrultuda diyaliz hastalarımızın en kaliteli diyaliz hizmetini alabilmesi için gereken her şeyi yapıyoruz. Hastalarımız, otel konforuna sahip olan diyaliz ünitemizde bir misafir olarak karşılanıyor ve aynı şekilde uğurlanıyor. Diyaliz özel sektörde ciddi bir ekonomik varlığa sahip. Bizim hiç kimseye rakip olma gibi bir durumumuz yok. Biz burada kamu hizmeti veriyoruz. Vatandaşlarımız içlerinde en küçük bir tereddüt dahi kalmaması için gelip ünitemizi inceleyebilirler. Bizden her türlü konuda bilgi alabilirler. Bizim gizli hiş bir şey yok." dedi.