Özkardaş'tan engelliler günü mesajı

Özkardaş'tan engelliler günü mesajı
Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ebubekir Özkardaş, Dünya Engeliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, engelli vatandaşlara sadece bir gün değil, tüm yaşamları boyunca sevgiyle...

Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ebubekir Özkardaş, Dünya Engeliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, engelli vatandaşlara sadece bir gün değil, tüm yaşamları boyunca sevgiyle sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Dr. Ebubekir Özkardaş, ayrıca engelli vatandaşların, son yıllarda gerçekleştirilen devrim niteliğindeki projeler ile artık toplumda herkes kadar söz sahibi, üretken, çalışan ve sosyal birey konumuna kavuştuğunu ifade etti.

Ülke nüfusunun yüzde 10'undan fazlasının engelli bireylerden oluştuğuna dikkat çeken Özkardaş, sözlerine şöyle devam etti: "Bedensel, zihinsel farklılıklarımızı birer engel olarak değil, hayata başka yönlerden açılan değişik pencereler olarak görebilir ve o pencereleri sonuna kadar açıp, başka hayatların havasını da cesaretle soluyabilirsek, aramızdaki tüm engelleri aşarız. Önemli olan pencerenin ardındaki dünyayı da, engelsiz yaşayanların dünyasına eş değer hale getirebilmektir. Kişinin doğuştan gelen, ya da sonradan edindiği engelinin gündelik, iş ve özel yaşamında olabildiğince az hissedilebilir hale geldiği bir yaşam için çabalarımız sürüyor. Engelli vatandaşlarımızın, yaşlı yurttaşlarımızın ve ailelerinin yaşamını daha kolay ve yaşanır kılmak adına gösterdiğimiz hassasiyet ve çabalar, hayata karışmak için evden dışarı atılan her bir adım ile birleştiğinde, yaşadığımız kent daha da değişip renklenecek ve farklı anlamlar kazanacaktır. Kentimiz, ülkemiz ve dünya, başarı ve mutluluk için hiçbir fiziksel ya da zihinsel engelin aslında bir engel olmadığını gösteren örnekler ile dolu. Bu örneklerin asla tükenmemesi ve karşılıklı çabanın sonsuza kadar sürmesi dileği ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım."

Etiketler :