Pazarda bayram yoğunluğu

Pazarda bayram yoğunluğu
Sarayönü'nde her hafta kurulan Cuma Pazarı, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde en yoğun günlerinden birisini yaşadı.Ramazan Bayramı'nın kutlanmasına sayılı günler kala Cuma günü kurulan ilçe pazarında alış veriş yoğunluğu...

Sarayönü'nde her hafta kurulan Cuma Pazarı, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde en yoğun günlerinden birisini yaşadı.

Ramazan Bayramı'nın kutlanmasına sayılı günler kala Cuma günü kurulan ilçe pazarında alış veriş yoğunluğu yaşandı. Sabah saatlerinden itibaren pazara koşan vatandaşlar bayram öncesinde giyecek, şeker ve diğer gereksinimlerini karşıladılar. Özellikle giyecek bölümündeki tezgahlar önünde zaman zaman yoğunluk yaşandı. Sarayönülüler bayram öncesi alış veriş için halk pazarına akın ederken özellikle giyim tezgâhlarının önü doldu taştı. Fiyatların 5 TL ile 50 TL arasında değiştiği giyim tezgâhlarında birbirinden çeşitli giysiler vatandaşa sunuldu.

Giyimin yanı sıra sebze ve meyve tezgahlarında da hareketlilik gözlerden kaçmazken, vatandaşın temel tüketim malzemesi olan Domates 2 TL'den Patates 1,5 TL'den, soğan 1,5 TL'den Patlıcan 2 TL'den Biber 3 TL'den satışa çıkarken yazlık meyveler ise 3 TL ile 7 TL arasında satışa çıktığı görüldü.

Esnaflar bayram öncesinde pazarda hareketliliğin arttığını belirterek, vatandaşın bütçesine göre alış veriş yaptığını dile getirdiler.