Projeci müdür matematiği sevdirecek

Projeci müdür matematiği sevdirecek
Sarayönü'nde göreve başladığı tarihten itibaren eğitim projelerine büyük önem veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, ilçede uygulama geçirdiği bir çok projenin yanı sıra, öğrencilere matematiği sevdirmek...

Sarayönü'nde göreve başladığı tarihten itibaren eğitim projelerine büyük önem veren İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, ilçede uygulama geçirdiği bir çok projenin yanı sıra, öğrencilere matematiği sevdirmek için yeni bir projeyi uygulama koydu.

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır'ın büyük desteği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından matematik olimpiyatları projesi uygulanmaya başladı.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Matematik dersinin korkulacak bir dersten öte herkesin yapabileceği bir ders olduğunu göstermek için matematik olimpiyatları projesini başlattıklarını söyledi. Tüm okulların katılımını zorunlu tuttuklarını kaydeden Şişman yaptığı açıklamada, "İlçemiz genelindeki okullarımızda 3. sınıflardan, 11. Sınıflara kadar öğrenim gören tüm öğrencilerimiz arasında Matematik alanında bilgi ve beceri yarışmaları düzenleyeceğiz. Okullar her sınıf düzeyinde 3 er tane temsilciyi kendi içlerinde yapacakları yarışmalar neticesinde belirleyecek. Yani her okuldaki tüm öğrenciler bu projeye dahil olacak. Bu hafta içerisinde her sınıf kendi bünyesinde yarışacak. Birinci olan sınıflara ödül verilecek." dedi.

Projenin amaçlarından bahseden Şişman, "Öğrencilerimize matematik dersini sevdirmek en büyük amacımız. Öğrencilerimizi matematik alanında çalışmalar yapmaya yönlendireceğiz. Öğrencilerimizin matematik dilini kullanmalarına teşvik etmek istiyoruz. Öğrencilerimizin akılcı düşünme, mantık üretme ve sınıflandırma yapabilme kabiliyetlerini geliştirmek, öğrencilerimizin yarışma heyecan ve kültürünü geliştirmek, öğrencilerimizin ekip çalışma ruhunu geliştirmek amaçlarımız içerisinde yer alıyor. Öğrencilerimize kazanma ve kaybetme duygularını yaşatıp her iki duygunun da zevk ve pişmanlığını tattırarak daha istekli hale getireceğiz" şeklinde konuştu.