Rahmet ve Bereket Ayımız Mübarek Olsun

Rahmet ve Bereket Ayımız Mübarek Olsun
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 11 ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, mübarek ayın bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini diledi. Ramazan boyunca...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 11 ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, mübarek ayın bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini diledi. Ramazan boyunca mahalle iftarları ve mübarek ayın ruhuna uygun programlarla şehirde Ramazan coşkusu yaşanmasına katkı sağlayacaklarını belirten Altay, mübarek ay vesilesiyle başta Filistin olmak üzere dünyada yaşanan zulümlerin sona ermesini diledi.

Ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir kutlama mesaj yayımlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyalıların ve tüm İslam âleminin Ramazan ayını tebrik etti.

11 ayın sultanı, mübarek Ramazan ayına ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Uğur İbrahim Altay, “Ramazan ayı, huzur iklimi, rahmet ve bereket ayıdır. Bu mübarek ayda bir yandan oruçlarımızı tutup, Cenab-ı Allah'a kulluk vazifemizi yerine getirirken, diğer yandan yardıma muhtaç kardeşlerimizin kapılarını çalma ve onları hatırlama fırsatı da yakalamış oluyoruz. Âlemlerin Rabbi, kullarının günahlarından arınması için bazı özel zamanlarla çok güzel imkânlar sağlamaktadır. Burada bizlere düşen en büyük görev, bu büyük nimeti en güzel şekilde değerlendirmek ve Cenab-ı Allah'tan bol bol af ve mağfiret dilemektir. Kur'an-ı Kerim'in tamamlandığı mübarek Kadir Gecesi'ni de idrak edeceğimiz bu ayın hepimize huzur getirmesini Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum” dedi.

Mübarek ay vesilesiyle, terör devleti İsrail’in Filistinli kardeşlerimize yönelik sürdürdüğü katliam ve soykırımın da sona ermesini, oradaki kardeşlerimizin en kısa sürede özgürlüklerine kavuşmalarını dileyen Altay, “Birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirecek mübarek Ramazan ayı coşkuyla karşılarken başta Filistin olmak üzere bütün dünyada zulüm altında inleyen kardeşlerimiz için de dua edelim. Allah, yakın bir gelecekte bütün İslam alemi olarak bu mübarek günleri hep birlikte barış, huzur ve kardeşlik içinde kutlamayı bizlere nasip etsin” diye konuştu.

KONYA RAMAZAN COŞKUSUNU DOLU DOLU YAŞAYACAK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye olarak Ramazan ayını vatandaşların coşkulu ve manevi havada yaşayabilmeleri için gerekli bütün hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti.

Her gün 7’den 70’e toplumun bütün kesimlerini aynı sofrada buluşturan mahalle iftarları düzenleyeceklerini belirten Altay, “Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla ve erkeğiyle Konya’nın tüm kesimleri geçtiğimiz Ramazanlarda olduğu gibi bu yıl da yine aynı sofrada buluşacak. Bu buluşmalara çok önem veriyoruz. Ramazan’ın maneviyatını ve coşkusunu yaşamak için bütün Konyalı hemşehrilerimizi aynı sofra etrafında toplanmaya davet ediyoruz” dedi.

Konyalılardan da bir istekte bulunan Başkan Altay “Ramazan ayının bereket ve mağfiretinden yararlanmak için çaba harcayalım. Bu mübarek günleri komşuluk ve hemşehrilik ilişkilerimizin geliştirilmesine vesile kılalım. Toplumsal birlik beraberlik ve kardeşlik duygularımızı bu mübarek ayda daha da artıralım. Dualarımızın başına mazlumları, yetimleri ve ülkemizi koyalım. Hemşehrilerimden dua bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, toplumun tüm kesimlerine hitap eden iftar programlarının yanı sıra Ramazan ayının ruhuna uygun programlar da gerçekleştirecek.