Ramazan güzellikleriyle geliyor

Ramazan güzellikleriyle geliyor
Yeryüzündeki tüm müminlerin dört gözle beklediği Ramazan ayı geliyor. Tüm dünyada olduğu gibi Sarayönü'nde de Müslümanlar, Cuma gecesi teravihe gidip Cumartesi günü ilk oruçlarını tutacak.Ramazan ayı ve oruçla ilgili görüşlerini...

Yeryüzündeki tüm müminlerin dört gözle beklediği Ramazan ayı geliyor. Tüm dünyada olduğu gibi Sarayönü'nde de Müslümanlar, Cuma gecesi teravihe gidip Cumartesi günü ilk oruçlarını tutacak.

Ramazan ayı ve oruçla ilgili görüşlerini aldığımız Sarayönü İlçe Müftü Vekili Mustafa Topcu, İslam ın en temel ibadetlerinden bir tanesinin oruç olduğunu belirterek, "Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Cenab-ı Allah Bakara suresinin 185'nci ayetinde şöyle buyuruyor: "Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah'ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir." Ayet ve hadisi şeriflerde önemi çok açık bir şekilde belirtilen oruç ibadetini yerine getirdiğimiz yeni bir ramazan ayının arefesindeyiz. Bizler için her yönüyle gerek maddi gerekse manevi olarak kendimizi bir çekaptan geçirip yenileyeceğimiz bir ay. Peygamber efendimizin ifadesiyle ümmetin ayı; yani ümmetin kendisi için fırsat bilmesi, gafil olmaması gereken ay." dedi.

Ramazanı fırsat bilelim

Bu ayın büyük hakikat ve bereketleri içerisinde barındırdığını anlatan Topcu, "Müslümanlar ve İslam Ümmeti için bulunmaz bir hazinedir. Silkinip kendimize, asli kimliğimize dönmeliyiz. Bu ramazanı hayatımızda dönüm noktası yapıp rahmet ve mağfiret kapısından içeri girmeliyiz ve bir daha da geri dönmemeliyiz. Ramazanın vesile olduğu yüce mertebeden aşağıya inmemeliyiz. Ramazan atalet ve tembelik ayı değil, bilakis tüm yıla yetecek enerji ve motivasyonu depolama ayıdır. İslami bir kişilik ve Rabbani bir toplum inşa etme hususunda Ramazanı bir fırsat bilmeliyiz. Ramazan, diriliş ve arınmadır. Ramazan, mücadele ve kıyamdır. Ramazan, sabır ile yoğrulup uzun ve kutlu bir çilenin meyvesine talip olma sürecidir. Ramazan, kenetlenme ve vahdet iksirini içme ayıdır. Ramazan, mahrumlar ve ezilmişler ile dayanışma zemininde bir araya gelmedir. Ramazan, kul olduğunu, aciz ve zayıf olduğunu hatırlamadır. Ramazan, hayatın gerçek anlamını anlama ve hikmet pınarlarından içmedir. Ramazan, masivayı terk edip ilahi dergaha yönelmedir. Ramazan, tüm korkulardan ve dünyevi bağlardan azad olup özgürleşmedir." şekilde konuştu.

Programlar düzenlenecek

Tüm İslam aleminin Ramazan'ını tebrik eden Topcu şunları söyledi: "Ramazan ayı programları müftülüğümüz tarafından 26 Mayıs Cuma günü başlayacak olup bütün cami ve Kuran kurslarımızda ilan edildiği şekliyle sohbetler, ilmihal dersleri, teravih namazları ve diğer dini programlar icra edilecektir. Her cami ve kuran kursunda mukabele ve hatim programları yapılacaktır. Her türlü zekat, bağış, fitre ve diğer yardımlarınız Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul edilecektir. Sarayönü merkez ve Ladik Mahallemizde Hatimli Teravih namazı kılınacaktır."