Ramazanda yoksullara 70 bin TL

Ramazanda yoksullara 70 bin TL
Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ramazan ayında yoksul ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Muhtaç vatandaşların güvencesi olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ihtiyacı olan vatandaşların...

Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ramazan ayında yoksul ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Muhtaç vatandaşların güvencesi olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, ihtiyacı olan vatandaşların Ramazan ayında boynunun bükülmemesi için yardımlarına devam ediyor.

Sarayönü Soysal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 297 aileye Ramazan ayı nedeniyle yardım yapıldı. Ailelere dağıtılacak nakdi yardımlar Ziraat Bankası Sarayönü Şubesi’ndeki hesaplarına aktardı.

Sarayönü SYDV Müdürü Ahmet Turan, yaptığı açıklamada, devletin fakir, mağdur, yaşlı, engelli vatandaşlarımıza uzanan eli olan Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın Ramazan ayında vatandaşlara sosyal destek yardımları yaparak Ramazanı huzurlu, mutlu geçirmelerini sağladıklarını kaydetti. Turan, 297 aileye, haneden yaşayan kişi sayısına göre 200-250 lira arasında toplam 70 bin lira yardımı yapıldığını belirtti.

Nakdi yardımların kişiler adına yardım hesaplarına, yatırıldığını vurgulayan Turan, ihtiyaç sahibi ailelerin vakıf mütevelli heyetince 3294 sayılı kanun kapsamında belirlendiğini, 70 bin lira nakdi lira harcama yapıldığını kaydetti.

Konuyla ilgili bilgi veren Ahmet Turan, ” Yardımlaşmanın ve dayanışmanın doruğa ulaştığı bu günlerde fakir ve fukaranın, ihtiyaç sahiplerinin duasını almak, hayra vesile olmak çok önemlidir. İlçemiz genelinde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için oluşturulan “Ramazan Yardımı” dağıtılmaya başlandı. Amacımız Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşımıza devlet olarak bir nebzede olsa katkıda bulunmaktır. İsteğimiz yardıma muhtaç ailelere ulaşıp bir nebze de olsa onlara yaşamsal yardımlarda bulunmak. Bu ailelerimizin de diğerleri gibi tebessüm dolu bir ramazan geçirmesini sağlamaktır. Yardım ve desteklerimizi devletimizin imkanları ölçüsünde yapmaya devam edeceğiz. Bayram öncesi vatandaşlarımızın çeşitli ihtiyaçlarını karşılaması bu vesileyle gerçekleşmiş olacaktır. Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak devam eden yardımlarımız bundan sonra da aynı hassasiyetle devam edecektir. SYDV, toplumda kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan, vatandaşlarımız tespit edilerek, ihtiyaçları giderilmeye çalışılmaktadır” dedi.