Ramazan'ı bu hilalin altında paylaşalım

Ramazan'ı bu hilalin altında paylaşalım
Türk Kızılayı Sarayönü Şubesi her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan Ayında “Ramazan ı bu hilalin altında paylaşalım” sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.Türk Kızılayı...

Türk Kızılayı Sarayönü Şubesi her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan Ayında “Ramazan ı bu hilalin altında paylaşalım” sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.

Türk Kızılayı Sarayönü Şube Başkanı Halil İbrahim Turan, "Ramazanı bu hilalin altında paylaşalım" sloganıyla yardımları, bağışseverlerin katkı ve desteğiyle dünyanın geniş bir coğrafyasındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirterek, "Kızılay olarak bu sene 19 ülkede ramazan faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Veren elden, alan ele bir güvenli köprü olmaya çalışacağız." dedi.

Vermek, bağışlamak ve dayanışmak isteyen insanlardan alıp ihtiyaç duyan insanlara yardım ulaştırarak ızdırapları dindirmeye çalışacaklarını dile getiren Turan, " 'Ramazanı Bu Hilalin Altında Paylaşalım' diyoruz. Hilal hepimizin hilali, Kızılay hepimizin Kızılayı. Yardımlarımızı, bağışseverlerimizin katkı ve desteğiyle dünyanın geniş bir coğrafyasındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız." diye konuştu.

Türk Kızılayının bu yıl da ramazan dolayısıyla çok çeşitli yardım faaliyetleri olacağını aktaran Turan, şöyle devam etti:

Fitre ve zekatlarınızı verebilirsiniz

"Yüz binlerce insana yardım kolileri ulaştıracağız. Bağışçılarımız, bir ailenin bir aylık temel gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlanan gıda kolilerini 75 TL karşılığında Kızılayın internet sitesi üzerinden satın alabilecek. Onun dışında büyük marketlerde Kızılayın stantları açık olacak. Bu stantlarda Kızılay, bağışçılarımızın doğrudan yapacakları bağışı kabul edecek. Geçen sene 100 bini aşkın aileye bu kolileri ulaştırdık. Kurbanda kesilen hayvanların etinden hazırlanan konservelerimizden bu sene 510 bin adet hazırlandı. Kurban bereketi, ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaştırılacak. Özellikle Doğu Afrika'da, Kenya, Somali, Etiyopya, Yemen ve Güney Sudan'da açlığın pençesinde olan milyonlarca insana yardım ulaştırmak için seferberlik içerisindeyiz."

Ramazan boyunca yapılacak zekat ve fitre bağışlarını da Diyanet İşleri Başkanlığının tavsiye ettiği kurallara uygun şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını söyleyen Turan, Kızılayın aşevlerinin ramazanda da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacağını, Türkiye çapına yayılmış 14 aşeviyle her gün on binlerce kişiye iftarlık ve sahurluk yemek dağıtılacağını aktardı.

Suriyeli sığınmacılara destek

Turan, Kızılay Kart aracılığıyla Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara destek olmaya devam edeceklerini belirterek, şu anda 500 bin insana doğrudan destek sağladıklarını, Suriye içerisinde de yaklaşık 4,5 milyon insana sürekli destek verdiklerini dile getirdi.

Turan, "İftar sofralarımız hem Türkiye içerisinde özellikle terör mağduru bölgelerimizde kurulacak hem de Suriye, Irak, Afrika ve Balkanlar'da kurulacak. Buradaki insanların yüzlerini güldürülecek. Kızılay olarak bu sene 19 ülkede ramazan faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Veren elden, alan ele bir güvenli köprü olmaya çalışacağız. İnsan ızdırabını dindirip daha fazla insanın yüzünü güldürmeye çalışacağız." değerlendirmesini yaptı.