REKTÖR ŞAHİN'DEN SARAYÖNÜ NE TEŞEKKÜR

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin rektör olarak görevde bulunduğu üç yıllık çalışmalarını değerlendirdiği toplantıda Sivil Havacılık Yüksekokulu projesine arsa desteği veren Sarayönü Belediyesine teşekkür etti.

Toplantı, Alaaddin Keykubat Kampüsü içerisindeki Keykubat Köşkünde yapıldı.

Rektör hocanın davetiyle o toplantıya bizde gazetemizi temsilen katıldık.

Mustafa Şahin hoca Selçuk Üniversitesi’nde 4 yıl sürecek rektörlük görevinde üç yılını geride bıraktı.

Rektör yardımcılarının da katıldığı toplantıda bu üç yılda yapılan yatırım ve hizmetleri anlattı.

Sarayönü ile ilgili konuşmaları benim ayrıca dikkatimi çekti.

Diğerleri dikkate değer değil mi diye iç geçirebilirsiniz. Hepsi gençliğimiz ve ülkemiz için çok değerli yatırımlar. Ama takdir edersiniz ki Sarayönülü olduğum için Sarayönü’ne yapılacak yatırım benim için ayrı bir önem taşır.

Niye mi?

Selçuk Üniversitesi’nin ilçelerde bulunan Meslek Yüksek Okulları arasında Sarayönü Meslek Yüksek Okulu ilkler arasında yer alır.

1990’ lı yıllarda dönemin Belediye Başkanı Ramazan Tokgöz ve DYP’nin  ilçe başkanı iş adamı Mustafa Aslan’ın Ankara ile iyi bağlantıları sonucu rektör hocanın da oluruyla Sarayönü Meslek Yüksek Okulu (MYO)’na kavuşmuştu.

İlçede MYO ya uygun bina olmadığı için hemen Merkez Okulu’nun eski binası geçici olarak tahsis edilmiş ve Sıhhı Tesisat ile Harita-Tapu ve Kadastro bölümleri eğitim öğretime başlamıştı.

Bu sayede ilçenin bir Üniversitesi olmuş, gelecek için plan yapan gençlere umut doğmuştu.

Bu iki bölüm öğrencilere okul sonrası iş imkanı için de çok geçerli bir programdı. Tercihi öncelikli programlar arasında önemli bir yerdeydi.

Aynı ekibin gayretiyle MYO’nun şimdiki binasının yapımı da sağlanmıştı. Hatta öğrenci yurdu binası için de girişimler en üst sevide sürdürülüyordu.

Sonrası malum.

Anlatıp moralinizi bozmak istemem.

Bunları bildiğim için Rektör hocanın Sarayönü Belediyesine Sivil Havacılık Yüksek Okuluna alan tahsisi için yaptığı teşekkürü çok önemsedim.

Belediye Başkanı Nafiz Solak bu atılımı ile ilçeye yeni bir yatırım kazandırmıştır.

Hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet TURAN Arşivi