Saka kuşu yakalayan Suriyeliler yakalandı

Saka kuşu yakalayan Suriyeliler yakalandı
Sarayönü ilçesinde koruma altındaki 33 saka kuşunu avlayan Suriyeli 3 kişi av malzemeleri ve kuşlarla yakalandı.Alınan bilgiye göre, Başhüyük Mahallesi’nde Suriye uyruklu R.E., S.E. ve M.Y. koruma altında bulunan saka kuşlarını,...

Sarayönü ilçesinde koruma altındaki 33 saka kuşunu avlayan Suriyeli 3 kişi av malzemeleri ve kuşlarla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Başhüyük Mahallesi’nde Suriye uyruklu R.E., S.E. ve M.Y. koruma altında bulunan saka kuşlarını, kullanılması yasak olan av malzemeleri ile birlikte avladı. Gelen ihbarı değerlendiren Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, gerçekleştirdiği uygulamada Suriye uyruklu üç şahısı 63 MA 912 plakalı araçlarıyla seyir halindeyken yakaladı. Kullandıkları av malzemeleri ve yakalayarak kafeslere koydukları 32'si canlı 1'i ölü saka kuşularına el koyan jandarma ekipleri, aracı ve şahıslarına İlçe Jandarma Komutanlığına getirdi. Saka kuşları ve av malzemeleri Konya Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, kafeslerde bulunan saka kuşları yeniden doğaya bırakıldı.

Şahıslara Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet suçundan ve Kara Yolları Trafik Kanunu kapsamından yaklaşık 10 bin lira idari para cezası uygulandı. Ele geçirilen malzemelere el konulurken, saka kuşları ekipler tarafından doğaya bırakıldı.