Sarayönü 56 kamera ile izleniyor

Sarayönü 56 kamera ile izleniyor
Sarayönü’nde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Kent Güvenlik Yönetim Sistemi projesi faaliyete geçti. Çalışmalar kapsamında ilçenin 16 farklı noktasında 41 kamera denetim sağlanacak.Edinilen bilgiye göre, Milli Savunma...

Sarayönü’nde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Kent Güvenlik Yönetim Sistemi projesi faaliyete geçti. Çalışmalar kapsamında ilçenin 16 farklı noktasında 41 kamera denetim sağlanacak.

Edinilen bilgiye göre, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında ilçe merkezinde toplam 16 ayrı noktaya kameralı güvenlik sistemi kuruldu. Tamamlanan alt yapı çalışmalarının yanı sıra ilçeye 10 tane kent güvenlik sistemi, 6 tane plaka tanıma sistemi kuruldu. İlçede bulunan mevcut 15 adet kameraya ek 41 kameranın daha faaliyete geçmesi ile birlikte Sarayönü’nde ki güvenlik üst düzeye çıktı. İlçe giriş çıkışları ve merkez tamamen kontrol altına alındı.

Çalışmalar kapsamında belirlenen yerlere direkler dikilerek, alt yapı çalışmaları tamamlandı. Fiber optik kabloların çekilmesi ve kameraların takılması ile birlikte sistem faaliyete geçti. Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği’ne kurulan yönetim sistem odasının yanı sıra bu sistem Ankara merkezden kontrol edilebilecek.

Sistemle birlikte ilçeye kurulan 16 ayrı noktadaki güvenlik kameralarından ilçedeki hareketlilik 24 saat boyunca güvenlik güçleri tarafından takip edilecek. Zoom özelliği bulunan kameralar 500 metre uzaktaki bir insanın yüzünü çok net olarak gösterebilecek. Kayıtlar ise 30 gün boyunca salanacak.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, “Özellikle giriş çıkışlara yerleştirilen 6 adet Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve 10 farklı noktaya yerleştirilecek olan hareketli ve sabit kameralar sayesinde ilçemize araç giriş çıkışları güvenlik altına alınmış oldu. Ayrıca asayiş açısından ilçemize büyük kazanç sağladı. Konya'da hizmete giren ilk yer bizim ilçemiz." denildi.