Sarayönü Danimarka'da gündem oldu

Sarayönü Danimarka'da gündem oldu
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Danimarka Şubesinin başkent Kopenhag yakınındaki İshoj bölgesinde düzenlediği sempozyuma katılan TKDK heyeti, ülkede yaşayan Türk iş adamlarını Türkiye'de tarım sektöründeki...

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Danimarka Şubesinin başkent Kopenhag yakınındaki İshoj bölgesinde düzenlediği sempozyuma katılan TKDK heyeti, ülkede yaşayan Türk iş adamlarını Türkiye'de tarım sektöründeki yatırım fırsatları konusunda bilgilendirdi.

"Türkiye'de Yatırım Fırsatları" başlıklı sempozyumda konuşan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, özellikle bu dönemde yurt dışındaki gurbetçilerin Türkiye'de yapacağı yatırımların doğrudan yabancı yatırım etkisi doğuracağı için çok önemli ve kıymetli olacağını bildirdi.

Antalyalı, Avrupa'daki Türk vatandaşlarının Türkiye'de yatırım yapmasını çok önemsediklerini söyledi. Davet edilmeleri durumunda yurt dışında her yere gideceklerini ve Türkiye'de tarım alanındaki yatırım imkanlarını anlatacaklarını belirten Antalyalı, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında 15 çağrıda 16 bin başvuru aldıkları bilgisini paylaştı. Başvurularda çok ciddi artış olduğunu vurgulayan Antalyalı, "IPARD II'nin ilk çağrısında 9 bin başvuru aldık. Bu da projelerimiz hayata geçince vatandaşlarımızın farkındalığının arttığını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Sempozyuma katılan iş adamlarından Bayram Altay ise Kopenhag'da restoran işlettiğini, geçen sene TKDK'ya IPARD II destek programı dahilinde 120 baş hayvan için başvuruda bulunduğu aktardı.

Türkiye'ye kesin dönüş yaparak Sarayönü'nde çiftlik kurmayı planladığını söyleyen Altay, IPARD'ın gurbetçiler için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.

IPARD desteği başvurularında danışmanlık firmalarının büyük önemi bulunduğuna işaret eden Altay, "Bunun tercihini iyi yapmak zorundalar. Ondan sonra zaten danışmanların sizi yönlendireceği şekilde her şey rahat ve yolunda gidebilir." değerlendirmesini yaptı.