Sarayönü doğalgaza kavuştu

Sarayönü doğalgaza kavuştu
Sarayönü, bir dönem gelmesi hayal gibi görünen doğalgaza nihayet kavuştu. İlçe şebekesine doğalgaz verildi. Geçtiğimiz hafta Belediye Binası'nın altına Enerya tarafından açılan büro, abonelik işlemlerini yapmaya başladı....

Sarayönü, bir dönem gelmesi hayal gibi görünen doğalgaza nihayet kavuştu. İlçe şebekesine doğalgaz verildi. Geçtiğimiz hafta Belediye Binası'nın altına Enerya tarafından açılan büro, abonelik işlemlerini yapmaya başladı. Bu haftadan itibaren abonelik işlemlerini yerine getiren ve şartları tamamlayan vatandaşlar doğalgazı kullanmaya başlayacak. Şu ana kadar 110 vatandaşın, abonelik bedeli olan 537 lirayı ödeyerek abone olduğu öğrenildi. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Bu, ilçemiz için çok önemli bir dönüm noktasıdır. En önemli vaatlerimizden birini daha gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Konya'nın uydu kenti olma yolunda hızla ilerleyen ilçemiz temiz enerji ve temiz yakıta kavuşmuştur. Hayırlı olsun." dedi.

Sarayönü nün doğalgaz konusunda yaşadığı mağduriyeti ortadan kaldıran Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ile birlikte yürüttüğü hummalı çalışmanın meyvesini aldı. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın, en büyük vaatlerinden biri olan doğalgazın kullanılmaya başlamasıyla ilçede yeni bir çağ açıldı. Konya nın uydu kenti olma yolunda hızla ilerleyen Sarayönü nde, birçok proje çalışması devam ederken, bu projeleri olumlu yönde etkileyecek olan doğalgaz, nihayet Sarayönü ne verildi. Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ın yoğun çabaları neticesinde Sarayönü, ilçenin geleceğini şekillendirecek bir hizmete kavuştu.

Büyük çabalar harcandı

Sarayönü nün hak ettiği hizmeti alabilmesi için yoğun şekilde çaba harcayan Başkan Solak, her fırsatta Ankara ya giderek ilgili yerlerle yoğun görüşmeler düzenlemişti. Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ile birlikte EPDK Başkan Yardımcısı ve Enerji Bakan Yardımcısı ile sık sık görüşmeler gerçekleştirildi. Yine Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile doğalgaz konusunda defalarca görüşme yaptı. Konu üzerinde hassasiyetle çalışan Erdoğan, her ortamda Sarayönü doğalgazını hatırlatarak konunun takipçisi oldu. Enerya Gaz şirketinin Sarayönü nü de yatırım programına alması için yapılan tüm bu görüşmeler olumlu sonuç verdi. İlçemizin hak ettiği bu hizmeti alması ve mağduriyetinin giderilmesi için yoğun mesai harcayan Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, ilçeyi doğalgaza kavuşturdu.

Abonelikler başladı

Yatırım çalışmalarının tamamlanarak şebekeye gaz verilmesinin ardından, ilçeye Enerya'nın bürosu açıldı. Sarayönü Belediye binasının girişinde hizmet veren Enerya bürosunda abonelik işlemleri başlatıldı. İlk hafta içerisinde 110 vatandaş, 537 liralık abonelik ücretini ödeyerek abone oldu. Şartlarını tamamlayan abonelerin bu hafta doğalgazı kullanmaya başlayacağı öğrenildi. Enerya yetkilileri doğalgaz aboneliği için yürütülen süreç hakkında bilgi verdi. Alınan bilgiye göre bağlantı anlaşması yapılarak ücretin yatırılmasının ardından kazı ve kutu servis çalışmaları gerçekleştiriliyor. Daha sonra abonelik sözleşmesi imzalanarak kontrol işlemleri de tamamlandıktan sonra doğalgaz açım işlemi yapılarak gaz kullanımı başlatılıyor.

Hayaldi gerçek oldu

Doğalgazın ilçeye kazandırılma sürecinden bahseden Solak, “Doğalgazı ilçemize kazandırmak kolay olmadı. Uzun yıllar verdiğimiz mücadele ve çabanın sonunda doğalgaza kavuştuk. Yoksa nüfus kriterinden dolayı ilçemize kesinlikle doğalgaz verilmeyecekti. Milletvekilimiz Hüsnüye Erdoğan ile birlikte çalmadığımız kapı, görüşmediğimiz devlet büyüğü kalmadı. Bu mücadele neticesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak ın geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği bir Konya ziyaretinde gerekli talimatları vererek ilçemizi yatırım programına aldırdı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ın da verdiği müjdenin ardından ilçemizde çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Kış girmeden ilçemiz temiz enerji ve temiz yakıta kavuştu. Doğalgazın ilçemize gelmesi hayal gibi görünse de bugün vatandaşlarımız kullanmaya başlıyor. Birçok konut dönüşümünü yaptı. Doğalgaz, Organize Sanayi Bölgesi projemiz için de büyük önem taşıyor. Başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak olmak üzere, büyük emeği olan Milletvekilimiz Hüsnüye Erdoğan'a şahsım ve ilçem adına teşekkür ederim. Bu, ilçemiz için çok önemli bir dönüm noktasıdır. En önemli vaatlerimizden birini daha gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. İlçemize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.