Sarayönü fotoğrafları sergilendi

Sarayönü fotoğrafları sergilendi
Sarayönü Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ödüllü ulusal fotoğraf yarışması sonucunda, belirlenen fotoğraflarla Konya da sergi düzenlendi.İlçenin doğal, toplumsal ve kültürel dokusuna dikkat çekmek amacıyla tertip edilen...

Sarayönü Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ödüllü ulusal fotoğraf yarışması sonucunda, belirlenen fotoğraflarla Konya da sergi düzenlendi.

İlçenin doğal, toplumsal ve kültürel dokusuna dikkat çekmek amacıyla tertip edilen yarışmada 650 fotoğraf arasından seçilen 65 fotoğraf 25-26 Kasım tarihlerinde Kent Plaza Alışveriş Merkezi nde sergilendi.

İki gün boyunca Kent Plaza Alışveriş Merkezine gelen birçok vatandaş, fotoğrafları inceledi. Fotoğraf sergisini ziyaret edenler arasında Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu da yer aldı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilçe tanıtımı ve Sarayönü adına farkındalık oluşturmak adına, bundan sonra her yıl geleneksel fotoğraf yarışması ve sergiler düzenleneceğini söyledi.

Sarayönü nün tarihi, kültürel ve doğal zenginlikler bakımından oldukça müstesna bir konuma sahip olduğunu anlatan Solak, “ilçemiz başta bağlı olduğu Konya olmak üzere, ülkemizin diğer bölgelerinin kültürel zenginlikleri arasında kendi değerleri ile temsil edilmesi gerektiği tartışılmaz bir gerçektir. Özellikli 2000 li yıllardan bu yana hızla gelişen ülkemizde iletişim teknolojisinde meydana gelen baş döndürücü değişim, beraberinde farklı coğrafyalarda yaşayan farklı kültürler arasında daha güçlü bağlar oluşmasını da gerektirmektedir. Bu gelişmeler ve değişim karşısında ilçemiz de geçmişten günümüze kültürel, toplumsal ve doğal varlıklarının özelde bölgemize, genelde ülkemize ve dış dünya ya çeşitli sanatsal etkinliklerle tanıtılması gerektiği düşünüyoruz.” dedi.

SARAYÖNÜ NDE BİR İLK

Sarayönü nün tanıtımına büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Solak, “Hem ilçemizdeki kültürel farklılığı yansıtmak, hem de ilçemizin tanıtımını yapmak amacıyla Sarayönü Belediyesi olarak ilçemizde ilk kez geniş çaplı bir fotoğraf yarışması düzenledik. Fotoğraf sanatçıları ve ilçe halkımız yarışmamıza çok büyük ilgi gösterdi. Sarayönü Belediyesi olarak, kültürel çalışmalara önem vermekteyiz. Düzenlediğimiz yarışmamıza katılan eserlerden dereceye girenler ve sergilemeye değer görülenleri, sergimizde vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödüllerini takdim ettik. Yarışmanın düzenlenmesinde katkıda bulunanlara ve katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sarayönümüzü tanıtmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.