Sarayönü kritik virajda

Sarayönü kritik virajda
Sarayönü Belediyespor, şampiyonluk hedefi doğrultusunda kaderini belirleyecek kritik karşılaşmaların oynanacağı haftalara giriyor. Liderlik yolunda önündeki önemli engellerden bir tanesi olan Karaman Belediyespor ile ligin 9'ncu...

Sarayönü Belediyespor, şampiyonluk hedefi doğrultusunda kaderini belirleyecek kritik karşılaşmaların oynanacağı haftalara giriyor. Liderlik yolunda önündeki önemli engellerden bir tanesi olan Karaman Belediyespor ile ligin 9'ncu haftasında deplasmanda karşılaşacak olan temsilcimizin, zirveden kopmama adına 3 puanla dönmesi gerekiyor.

Rakiplerin zorlu karşılaşmalarının olduğu haftada Gölhisarspor'u yenerek önemli bir avantaj elde eden Sarayönü Belediyespor, puan cetvelindeki yerini perçinlemek ve daha üst sıralara tırmanmak adına önemli bir karşılaşmaya çıkıyor. Grubun iddialı takımlarından Karaman Belediyespor'a deplasmanda konuk olacak olan yeşil siyahlılar, bu ciddi engeli kayıpsız atlatabilirse hedefi doğrultusunda önemli bir safhayı daha geçmiş olacak. Puan kaybı durumunda ise temsilcimiz ciddi şekilde yara alabilir. Serik Belediyespor'un Manavgatspor ile Isparta Davrazspor'un Gölhisarspor ile karşılaştığı haftada Sarayönü Belediyespor'un zirve yarışına tutunabilmesi için Karaman Belediyespor'u evinde yenmesi gerekiyor.

Önemli eksiklik

Bu doğrultuda çalışmalarına bugün yeniden başlayacak olan Sarayönü Belediyespor'da Muhammet Özdemir'in gördüğü kırmızı kart canları sıkarken, Mustafa Baştin'in sakatlık durumu henüz belirsizliğini koruyor. Muhammet Özdemir'in yokluğunda forvet bölgesinde Abdurrahman Şahan'a görev verilmesi beklenirken, bu hafta iyi bir performans sergileyen Erkan Çelik'in de karşılaşmaya 11'de başlayabileceği tahmin ediliyor.

Karaman bizi iyi bilir

Sarayönü Belediyespor'un bugüne kadar Karaman Belediyespor ile oynadığı karşılaşmalarda bariz bir üstünlüğü bulunuyor. Daha önce on kez karşılaşan iki arasında oynanan maçlarda Sarayönü Belediyespor altı kez kazandı. İki karşılaşma berabere biterken, iki karşılaşma da Karaman Belediyespor'un galibiyeti ile sona erdi.

Karaman için dönüm noktası

Öte yandan pazar günü Bucak Belediye Oğuzhanspor karşısında 2 puan kaybeden Karaman Belediyespor için de bu karşılaşma zirveden kopmama adına büyük önem taşıyor. Burdur deplasmanında forvet oyuncusu Burak Gündoğar'ın talihsiz şekilde kolunun kırılması nedeniyle önemli bir oyuncusundan yoksun kalacak. Ligin 8'nci haftası itibariyle 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet performansına sahip olan sarı kırmızılıların 19 puanı bulunuyor. Grubun en az gol yiyen iki takımından biri olan Karaman Belediyespor, kalesinde 6 gol görürken, rakip fileleri 15 kez havalandırdı. Rakibin en golcü oyuncusu ise Selahattin Enes Kılıç olarak öne çıkıyor.