Sarayönü'nden 3 aday adayı

Sarayönü'nden 3 aday adayı
Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak genel seçimler kapsamında Konya milletvekilliği için Ak Parti’de aday adaylık başvuruları son günde tüm hızıyla devam etti. Ücretlerini yatıran aday adayları AK Parti Konya İl Başkanlığına...

Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak genel seçimler kapsamında Konya milletvekilliği için Ak Parti’de aday adaylık başvuruları son günde tüm hızıyla devam etti. Ücretlerini yatıran aday adayları AK Parti Konya İl Başkanlığına veya Ak Parti Genel Merkezi'ne giderek önce başvuru formlarını doldurdu, ardından sisteme kayıtlarını yaptırdı

Sarayönülü 3 isim de AK Parti'ye müracaatta bulunarak 27’inci dönem milletvekili seçimleri için aday adaylığı başvurusu yaptı.

Büyükcengiz başvurusunu yaptı

Sarayönü Avukat M.Cavit Büyükcengiz, AK Parti Konya İl Başkanlığı’na müracaatta bulunarak 27’inci dönem milletvekili seçimleri için aday adaylığı başvurusu yapanlar arasındaydı.

Büyükcengiz, yaptığı açıklamada "İyi niyetler ve temiz duygularla milletimize ve insanlığa hizmet etmek için bugün AK Parti Konya İl Başkanlığında aday adaylığı başvurumuzu yaptık. Allah yolumuzu açık eylesin. Başta teşkilatımız olmak üzere Konya’mız ve ülkemiz için, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Türkiye’mizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini yakalamak, ilimizi ve ülkemizi müreffeh seviyelere taşımak, bu kutlu milletin gönül rızasını kazanmak ve memleketimize karşı hizmet borcumuzu ödemek için, 24 Haziran Milletvekilliği seçiminde Adalet ve Kalkınma Partisinden Konya Milletvekili aday adayı oldum.” dedi.

Engellilerin sesi olacak

Sarayönü'nden aday adaylığı başvurusu yapan bir başka isim olan Mehmet Ali Kabak tarafından Ak Parti Konya İl Teşkilatına yapıldı. Cumartesi günü ailesi ile birlikte Ak Parti Konya İl Başkanlığına giderek başvurusunu yapan Mehmet Ali Kabak, "Ülkemizde 10 milyon engelli vatandaşımız bulunmakta ve anne babaları da dikkate alındığında 30 milyon vatandaşımızın sorunlarının çözümü için hizmet amacıyla bu yola çıkmış bulunuyorum. Bölge halkımız ile birlikte Engelli kardeşlerimizin ve yakınlarının desteğini bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Toy tekrar aday adayı

Sarayönü'nün yetiştirdiği önemli basın mensuplarından bir tanesi olan Kontv Program Müdürü Yaşar Toy Ak Parti Konya Milletvekili aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı. Toy, yaptığı açıklamada, "Başlamış hiçbir hamle yarım kalmayacak' diyen Cumhurbaşkanımızın sahadaki haykırışı olmak, elini güçlendirmek, yine başbakanımızın ifadesiyle kıble kayası kadar dik ve vakur durabilmek için, vesayet zincirlerini kıran, ülkemizin üzerindeki sis bulutlarını dağıtan, adeta oksijeni azalan bir ülkenin yeniden şahlanışını sağlayan bir siyasi anlayışın aktif temsilcisi olmak için, milletin vekili olmak istiyorum. Mesleğim gereği yaklaşık 20 yıldan bu yana Konya meselelerini yakından takip etmekle birlikte ülkemizdeki gelişmelere de hakim birisi olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızının, yeni Türkiye ve yeni Konya projelerine omuz vermek, ülkemizin ve Konya'mızın ağır yükünü hafifletmek için buradayım. Her zaman olduğu gibi bu süreçte de hemşerilerimle sağlıklı bir şekilde iletişim kurabileceğime olan inancımla saygılar sunarım." dedi.