Sarayönü'ne çocuk tiyatrosu geldi

Sarayönü'ne çocuk tiyatrosu geldi
Sarayönü'nde Anka Çocuk Tiyatrosu tarafından ilçe düğün salonunda 3-6 yaş aralığındaki miniklere yönelik sahnelenen çocuk tiyatrosuna yoğun ilgi oldu."Karlar Ülkesi Karanlığa Karşı" oyunuyla çocukların karşısına geçen...

Sarayönü'nde Anka Çocuk Tiyatrosu tarafından ilçe düğün salonunda 3-6 yaş aralığındaki miniklere yönelik sahnelenen çocuk tiyatrosuna yoğun ilgi oldu.

"Karlar Ülkesi Karanlığa Karşı" oyunuyla çocukların karşısına geçen oyuncular, çocuklar üzerinde eğitici ve olumlu bir etki bıraktı. Sahnede oyuncular, çocuklara süper kahramanların gerçek hayatta olmadığı, süper güç diye bir şeyin sadece masallarda ve çizgi filmlerde olabileceğiyle alakalı eğitici söz ve söylemlere yer verildi.

Profesyonel oyuncular ile dansçıların yer aldığı oyun, müzik ve dansı bir arada bulunduran kurgusuyla çocuklara masal dünyasının kapılarını araladı.

Anka Çocuk Tiyatrosu Kurucusu ve aynı zamanda sahnelenen oyunun yazarı Tolga Senem, teknolojinin bağımlılık haline geldiğinde çocuklar ile gençler için kötü sonuçlar doğurabileceğinin bu oyunda “Kral Gogas” adlı kahraman üzerinden aktarıldığını belirtti.  Senem, "Teknolojiye kapılan çocuklarımızda genellikle kendini yalnız hissetme ve içine kapanıklık gözlemliyoruz. Bu yüzden oyunumuzda çocuklarımıza ve velilerimize, doğru iletişim, teknolojiyi doğru ve yararına kullanma, dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı kendini koruma, tanımadığı ve güvenmediği kişilerden herhangi bir şey kabul etmemeyi kazandırmayı amaçladık. En önemlisi bizlere bu gösteriyi sunma imkanı sağlayan Beyşehir Belediyesine böyle güzel ve tam donanımlı bir binayı hizmetimize sunduğu için teşekkür ediyorum." dedi.