Savcı Burak Deveci göreve başladı

Savcı Burak Deveci göreve başladı
Hakimler Savcılar Kurulu’nun yaz kararnamesi kapsamında Sarayönü Cumhuriyet Savcılığına atanan Burak Deveci görevine başladı.Yeni Sarayönü Cumhuriyet Savcısı Burak Deveci, Gaziantep Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Celalettin...

Hakimler Savcılar Kurulu’nun yaz kararnamesi kapsamında Sarayönü Cumhuriyet Savcılığına atanan Burak Deveci görevine başladı.

Yeni Sarayönü Cumhuriyet Savcısı Burak Deveci, Gaziantep Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Celalettin Evran'dan görevi devraldı. Son görev yeri olan İzmir Ödemiş'ten Sarayönü Adliyesi'ne atanan Burak Deveci, ilk günlerini Sarayönü’nü ve mesai arkadaşlarını tanıyarak geçirdi.

Sarayönü'nün küçük ve şirin bir ilçe görünümünde olduğunu kaydeden Cumhuriyet Savcısı Burak Deveci, yaptığı açıklamada, "Sarayönü, merkez ilçeler dışında Konya il merkezine en yakın ilçe konumunda. Bununla birlikte Konya-Afyonkarahisar yolu üzerinde bulunması nedeniyle gelişime açık bir yapıya sahip. İlk değerlendirmelerime göre suç oranının nüfusa göre düşük olduğunu gözlemledim. Bu da Sarayönü'nün huzurlu bir ilçe olduğunu gösterir. İnşallah adliye, jandarma ve emniyet teşkilatlarımızla koordineli ve uyumlu bir şekilde çalışarak mevcut suç oranını daha da düşürmeye gayret edeceğiz. Burada görev yapacağım süre zarfında güzel işlere imza atmayı temenni ediyorum." dedi.

Osmaniye'li olan Cumhuriyet Savcısı Burak Deveci, ilk, orta ve lise eğitimini Manavgat'ta aldı. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni tamamlayan Deveci, İzmir Ödemiş'te mesleğe başladı. Sarayönü, Savcı Burak Deveci'nin ikinci görev yeri.