Şehit ailelerine yardımla yargılanmaktan kurtuldu

Şehit ailelerine yardımla yargılanmaktan kurtuldu
Sarayönü'nde Konya-Afyonkarahisar karayolu Kurşunlu mahallesi mevkiinde meydana gelen çift taraflı maddi hasarlı ve yaralanmalı trafik kazası sonucu “taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan hakkında soruşturma...

Sarayönü'nde Konya-Afyonkarahisar karayolu Kurşunlu mahallesi mevkiinde meydana gelen çift taraflı maddi hasarlı ve yaralanmalı trafik kazası sonucu “taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan hakkında soruşturma başlatılan şüpheli Y.Y. şehit ailelerine ulaştırılmak üzere Mehmetçik vakfının hesabına toplam 2.500 TL bağış yaparak mağdurlar Ö.Y. ve M.Y. ile uzlaşmaya vardı ve ceza almaktan kurtuldu.

Şüpheli Y.Y. ile mağdurlar Ö.Y. ve M.Y. nin karıştığı çift taraflı maddi hasarlı ve yaralanmalı trafik kazası sonrasında mağdurlar Ö.Y. ve M.Y. nin yaralanması nedeniyle şüpheli Y.Y. hakkında “taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan soruşturulma başlatıldı.

Olay ile ilgili soruşturma aşamasındaki suçların 5271 Sayılı Kanunun 253 maddesi kapsamındaki suçlardan olması sebebi ile kamu davası açılmadan önce Sarayönü Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dosya Uzlaştırmacı/Bilirkişi Hakan Yılmaz’a verildi. Uzlaşma aşamasında mağdurlar Ö.Y. ve M.Y., şüpheli Y.Y.’nin şehit ailelerine ulaştırılmak üzere Mehmetçik vakfının hesabına toplam 2.500 TL bağış yapması halinde uzlaşacaklarını talep ettiler. Şüpheli Y.Y.’ninde uzlaşma talebini kabul ederek şehit ailelerine ulaştırılmak üzere Mehmetçik vakfının hesabına toplam 2.500 TL bağış yapması üzerine şüpheli Y.Y. hakkında kamu davası açılmayarak kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.

Uzlaştırmacı/Bilirkişi Hakan Yılmaz

Uzlaştırmacı/Bilirkişi Hakan Yılmaz; yargı mercilerinin her geçen gün artan iş yükünün hafifletilmesi amacına hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Yılmaz, tehdit, hakaret, konut dokunulmazlığının ihlali, mala zara verme, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık, hırsızlık, taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma vb. gibi 40'a yakın suçta mağdur ile şüphelinin, savcılık kanalıyla görevlendirilen uzlaştırmacı aracılığı ile uzlaştığında herhangi bir dava açılmadan olayın kapandığını ifade ederek, "Uzlaşmalar neticesinde toplumsal barış da sağlanmaktadır. Uzlaşma kapsamına giren suçlarda vatandaşlarımız uzlaşmayı kabul ettiklerinde hem kendi mağduriyetleri gideriliyor hem de yargıda büyük oranda iş yükünün azaltılmasına katkı sağlamış oluyorlar.” dedi.

Etiketler :