Şehitler dualarla anıldı

Şehitler dualarla anıldı
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de sabah namazının ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı nedeniyle şehitleri anma programı düzenlendi.Merkez Çarşı Camiinde sabah namazının...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de sabah namazının ardından 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı nedeniyle şehitleri anma programı düzenlendi.

Merkez Çarşı Camiinde sabah namazının kılınmasının ardından Çanakkale şehitlerinin hatıralarını anmak amacıyla düzenlenen programda konuşan İlçe Müftü Vekili  Mustafa Topçu, "Ecdadımız 102 yıl önce düşman güçlerine karşı tek vücut ve tek millet olarak büyük bir zafer kazandı. Bugün Çanakkale Deniz Zaferinin 102'inci yıldönümü olması münasebetiyle Türkiye'nin 81 il ve 957 ilçesindeki merkez camilerde birlikte sabah namazı kılınmasının ardından getirilen tekbirlerle, salat-ü selamlarla, okunan kaside, ilahi, Kur'an-ı Kerim tilaveti, Yasin'i Şerif'lerle ve yapılan dualarla ecdadımıza olan vazifemizi ve şükran borcumuzu bu şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.

Bu kutlu zaferi kazanmamıza vesilen olan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.