Simit fiyatı 1,5 lira oldu

Simit fiyatı 1,5 lira oldu
Konya ile birlikte Sarayönü'nde de, un, susam ve mayada yapılan artışlar gerekçe gösterilerek simide de zam yapıldı.Zamdan nasibini almayan kalmadı. Vatandaşın temel ihtiyaç ürünleri başta olmak üzere, akla gelen ne varsa her...

Konya ile birlikte Sarayönü'nde de, un, susam ve mayada yapılan artışlar gerekçe gösterilerek simide de zam yapıldı.

Zamdan nasibini almayan kalmadı. Vatandaşın temel ihtiyaç ürünleri başta olmak üzere, akla gelen ne varsa her şeye yüzde 25 ile yüzde 100 arasında zam geldi. Un, susam ve mayada yapılan artışlar gerekçe gösterilerek simide yüzde 20 zam yapıldı. Simide zam yapmak için yeni eğitim ve öğretim yılının beklendiği kanıtlanmış oldu. En son Mart ayında yapılan zam ile birlikte 1 liradan 1,25 liraya çıkan simit, yeni zam ile birlikte 1 lira 50 kuruş oldu. 80 gramlık simide son 6 ay içerisinde yüzde 50 oranında zam yapıldı. Aynı şekilde poğaça da 1,50 TL oldu. Simit, son zamlarla birlikte iyice halkın yiyeceği olmaktan çıktı. Simidin ana maddeleri arasında yer alan susama dolardaki artıştan dolayı son 1 yıl içerisinde yüzde 80 zam gelmişti. Pastalık ve böreklik unun çuval fiyatı da 150 liraya dayanmıştı.

Gelen zamlardan üzgünüz

İlçe merkezinde simit büfesi çalıştıran Ramazan Kula, simit ve poğaçaya gelen zamlardan dolayı üzgün olduklarını belirterek, "Ben Konya'dan Konya simidi getirttirip satıyorum. Benim müşterilerim ağırlıklı olarak öğrenciler ve lokantada yemek yiyecek durumu olmayan vatandaşlar. Simidin adı zaten gariban yemeği ama 6 ayda yüzde 50 zam geldi. Okulların açılış dönemine denk gelmesi de çok üzücü oldu. Müşterilerimizi yeni fiyatı duyduğunda tepki gösteriyorlar. Haliyle zamlı fiyattan simit satmak bizi de üzüyor. Ama bizim elimizde olan bir şey değil." dedi.

Maliyetler mecbur bıraktı

Unlu mamuller imalatçısı Murat Kalak ise yaptığı açıklamada, "Susama ve una durmadan zam geliyor. Her ikisinin fiyatı da neredeyse ikiye katladı. Biz bu simidi elektrikli fırında pişiriyoruz. Elektriğe de durmadan zam geliyor. Maliyetlerimiz inanılmaz derecede arttı. Un, susam ve elektrik zammı, simit zammına mecbur bıraktı. Zamdan önce biz simit satışından zarar etme noktasında gelmiştik. Nasıl halkımız bu zamlardan hoşnut değilse bizde hoşnut değil ama elimizden bir şey gelmiyor." şeklinde konuştu.