Sinyal vermeyi unutana ehliyet yok!

Sinyal vermeyi unutana ehliyet yok!
Sarayönü Büyüksaray Sürücü Kursu Müdürü Korhan Batır, sürücü eğitimine ilişkin sınavların çok ciddi dönüşüm geçirdiğini belirterek, “Öğrenci, sinyal vermeyi unuttuğu zaman sınavda kalıyor. Böyle önemli,...

Sarayönü Büyüksaray Sürücü Kursu Müdürü Korhan Batır, sürücü eğitimine ilişkin sınavların çok ciddi dönüşüm geçirdiğini belirterek, “Öğrenci, sinyal vermeyi unuttuğu zaman sınavda kalıyor. Böyle önemli, ciddi bir sınav yapılıyor” dedi.

Sürücü eğitiminin son dönemlerde çok önemli mesafeler kat ettiğini anlatan Saray MTSK Müdürü Korhan Batır, eski sınav sisteminde direksiyon hakimiyeti zayıf, pedalı, vitesi kumanda edemeyen, aşırı derecede heyecanlı sürücü adaylarının bazı kurslarda 70 puanla imtihanı geçebildiğine dikkati çekti.

Batır, sürücülerin küçük bir hata yapması halinde bile ehliyet almasına izin verilmediğinin altını çizerek, “Öğrenci, sinyal vermeyi unuttuğu zaman sınavda kalıyor. Bir güzergah 35 dakika sürüyor, belki 50 tane sinyal vereceksiniz, bir tanesini unuttuğunuz zaman sınavda kalıyorsunuz. Böyle önemli, ciddi bir sınav yapılıyor” dedi.

Kaliteli sürücüler yetiştirme hedefiyle yola çıktıklarını aktaran Korhan Batır, sürücü eğitiminde bazı konularda Avrupa Birliği standartlarının üstüne çıkıldığını vurguladı.

Trafik kazalarının büyük çoğunluğunun insan hatası ve kusurundan kaynaklandığını ifade eden Batır, “Trafik kazalarının azaltılması, düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması için insanların yol ve trafik güvenliği konusunda ağırlıklı olarak eğitilmesinin kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu göstermektedir.” diye konuştu.