Şişman eğitim yılını değerlendirdi

Şişman eğitim yılını değerlendirdi
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, ilçenin 2017-2018 eğitim öğretim yılını değerlendirdi.Eğitim adına ilçede verimli bir yıl geçirdiklerine inandığını kaydeden Şişman, istenilen seviyelere henüz...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, ilçenin 2017-2018 eğitim öğretim yılını değerlendirdi.

Eğitim adına ilçede verimli bir yıl geçirdiklerine inandığını kaydeden Şişman, istenilen seviyelere henüz gelinemediğini ancak gelecek yıllar için çok güzel temellerin atıldığını dile gerdi.

Kaymakam Tarık Bahadır ve Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın eğitim konusunda büyük destekler sağladığını vurgulayan İbrahim Şişman, yaptığı açıklamada, "İdarecilerimizin sorunların temelinde eğitimin yattığını biliyor ve bu konuya daha ciddi şekilde eğiliyor. Bu sene ortaokullarımızdan 418 öğrenci mezun ettik. TEOG kalktığı için yeni gelen kayıt sistemi bize çok büyük bir sıkıntı getirmedi. İki çok programlı lisemizin bünyesine anadolu sınıfı açtık. Mehmet Büyükeğen İmam Hatip Lisesi bünyesinde Fen ve Sosyal Bilimler sınıfları açtık. İmam Hatip Ortaokulu, Kız İmam Hatip Lisesi'ne taşıdıktan sonra Sarayönü Çok Programlı Lisesini de eski binasına taşıyacağız. Önümüzdeki yıl daha rahat bir eğitim öğretim alanına sahip olacağız." dedi.

Yeni projeler çok beğenildi

2018'in projeler yılı olduğuna değinen İbrahim Şişman, "Kaymakamımıza Tarık Bahadır beyin Büyüklerimle okuyorum ve Okullar Bizim projelerini hayata geçirdik. Bu projelerin çok fazla tutacağına inanmıyorduk ama umduğumuzun üzerinde bir olumlu sonuçla karşılaştık. Okullarımızın ihtiyaçlarıyla ilgilenen STK'lar okullarımızı benimsediler. Yüzde 80'in üzerinde bir başarı elde ettik. Büyüklerimle okuyorum projesinde de kurum amirlerimiz eşleştikleri ilkokullarda belirlenen sınıflarla etkinlikler gerçekleştirdi. Müthiş sonuçlar elde ettik. Şimdi diğer sınıflardan da talep gelmeye başladı. Çocuklar çok beğendi. Bunu genişleteceğiz." şeklinde konuştu.

Ders kadar değerler de önemli

İbrahim Şişman Tekap projesinin de ses getiren bir proje olduğunu anlatarak şunları söyledi: "Bizim en büyük amacımız okuma alışkanlığını ve matematiği geliştirmek, diğer taraftan da dürüst, ahlaklı, iyi insanlar yetiştirmek. Belediye başkanımız bu projede bize birçok destekte bulundu. Birçok değerler kriteri üzerinde farkındalık oluşturmaya çalıştık. Belirlediğimiz kriterler öğrencilerimizde alışkanlığa dönüştüğünde yeni kriterler ekleyeceğiz. Hem okulda hem de evde takip olması bu projede başarıyı getirdi."

Olimpiyatlar amacına ulaştı

Bu yıl ilk defa bilgi olimpiyatları düzenlediklerini ifade eden İbrahim Şişman, şöyle devam etti: "2'nci sınıflardan 11'nci sınıflara kadar tüm sınıflarda bilgi olimpiyatları düzenledik. Geçen sene sadece matematik olimpiyatları düzenlemiştik. Bu yıl alanlara yaydık. Kaybeden çocuklarla ilgili bazı eleştiriler aldık ama bizim amacımız zaten kazanmayı da kaybetmeyi de öğretmek. Bu hayatta her zaman kazanmak diye bir şey yok. Olimpiyatlarımızı her okuldan üçer öğrenci seçerek yaptık. Öncelikle okullarımıza sorular göndererek tüm öğrenciler sınava tabi tutuldu. Sınavda başarılı olan üç öğrenci de okulunu temsil etti.

Monotonluğu kırmak gerekiyor

Belediyemizle birlikte Geziyorum, Okuyorum, Öğreniyorum projesini yürüttük. Öğrenciler okudukları siyer-i nebi kitabından sınava tabi tutuldu. İlk 80 öğrenci Çanakkale-Bursa gezisine götürülecek. Ayrıca Tekap projesi kapsamında peygamberimi öğreniyorum projesi yaparak başarılı olan öğrencilerimizi Beyşehir'e götürdük. Rutini kırabildiğimiz zaman öğrenme ve heves daha çok artıyor.

İki okulumuz bünyesinde iki bölüm açtık. Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Tarım Aletleri, Çok Programlı Lise bünyesinde Hayvan Sağlığı bölümlerini açtık. İstihdam odaklı bölümlerimiz öğrencilerimizin hemen iş bulabilme ihtimalini yükseltecek.

Dijital denetim sistemimiz iyice oturdu. Öğrencilerimiz direk olarak bize ulaşarak şikayetlerini, eleştirilerini, taleplerini iletebiliyorlar. Servis ve yemek sıkıntıları bu sayede çözüldü mesela. Şeffaf olmak her zaman güzeldir. Bizim kapımız sonuna kadar tüm velilerimize açıktır. Bunun yanında işi yapan öğretmenin ayağının altında çamurum, işini yapmayanında takipçisiyim. Öğretmenlerimizden de genel olarak memnunum."