Soba iki can daha aldı

Soba iki can daha aldı
Sarayönü'nün Saraç mahallesinde yaşayan yaşlı çift, sobadan sızan karbonmonoksit gazıyla zehirlendi. Yaşlı çiftten biri olay günü hayatını kaybederken, diğer iki gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.Olay...

Sarayönü'nün Saraç mahallesinde yaşayan yaşlı çift, sobadan sızan karbonmonoksit gazıyla zehirlendi. Yaşlı çiftten biri olay günü hayatını kaybederken, diğer iki gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Olay 21 Kasım Çarşamba günü meydana geldi. Saraç mahallesinde müstakil evlerinde yaşayan Ahmet Günay (77) ve Zinnet Günay (74) isimli yaşlı çift ısınmak için kullandıkları sobanın kurbanı oldu. Yaşlı çiftin oğlu olan Halil Günay, Çarşamba günü akşam saatlerinde ailesini aradı. Telefondan cevap alamaması üzerine komşuları arayan Halil Günay, ailesinin kontrol edilmesini istedi.

Komşuların Ahmet ve Zinnet Günay'ın sobadan zehirlenerek evde baygın yattıklarını tespit etmesinin ardından olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Baygın çift ambulans ile Sarayönü Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ahmet Günay tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, Zinnet Günay Konya'ya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi gören Zinnet Günay da iki gün sonra yoğun bakımında bulunduğu hastanede hayatını kaybetti. Yapılan incelemelerde birbirinden ayrılan borudan sızan karbonmonoksit gazının yaşlı çifti zehirlediği ortaya çıktı.

Olay günü hayatını kaybeden Ahmet Günay'ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapıldı. Yapılan otopsi sonucunda Ahmet Günay'ın karbonmonoksit gazından zehirlendiği için hayatını kaybettiği belirlendi. Ahmet Günay'ın cenazesi otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Günay ailesi çifte acı yaşadı

Perşembe günü öğle namazına müteakip olarak Merkez Çarşı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından kabristana götürülen Ahmet Günay, çok sayıda seveni ve yakını tarafından toprağa verildi.

Olaydan iki gün sonra ise Ahmet Günay'ın eşi Zinnet Günay da tedavi gördüğü Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne hayatını kaybetti. Yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Zinnet Günay, Cumartesi günü öğle namazına mütekip olarak Merkez Çarşı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından kabristana götürülen Ahmet Günay, çok sayıda seveni ve yakını tarafından toprağa verildi.

Sarayönü Manşet Gazetesi olarak Ahmet ve Zinnet Günay'a Allah'tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı dileriz.