Sobacılarda kış mesaisi başladı

Sobacılarda kış mesaisi başladı
Kış mevsiminin gelmesi ve hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte sobacılarda mesai arttı. Hava sıcaklığının her geçen gün biraz daha azalması ve kış mevsiminin kendini yavaş yavaş hissettirmeye başlamasıyla birlikte...

Kış mevsiminin gelmesi ve hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte sobacılarda mesai arttı. Hava sıcaklığının her geçen gün biraz daha azalması ve kış mevsiminin kendini yavaş yavaş hissettirmeye başlamasıyla birlikte ilçede soba satışlarında artış yaşanıyor.

Hırdavat ürünlerinin yanı sıra soba ticareti yapan Saray Yapı Market sahibi Zeki Turan, son 1 haftada soba satışlarının çok arttığını belirtti. Son dönemde ilçede kalorifere geçişin arttığını ve doğalgaz alt yapısının gelmesinin bunu daha çok tetikleyeceğini kaydeden Turan, buna rağmen ilçede soba kullanımının halen çok yoğun olduğunu ifade etti.

Talepler tavan yaptı

Son bir haftada taleplerin tavan yaptığını dile getiren Turan, “Havaların soğuması ile birlikte birçok eski ve yeni müşterimiz soba almak için geliyor. Taleplerin az olduğunu söyleyemem. Bizim müşterilerimizin çoğunu müstakil evlerde oturan vatandaşlar oluşturuyor. Katlı binalarda soba kullanan yok denecek kadar az. Son dönemlerde müstakil evlerde de kalorifere ciddi bir rağbet var. Doğalgazın gelmesi bu rağbeti daha da arttıracaktır." dedi.

Vatandaş uygun fiyat arıyor

Kışın yoğun geçtiği yılların ardından talebin daha çok olduğunu anlatan Turan, "Kış yılı bizim yılımız. Hareketlilik başladı. Ama geçen yıllarla kıyaslama yaparsak soba alımları azaldı. Her kesim gelip almıyor. Düşük bütçeli aileler veya köylerden gelen aileler genellikle alım yapıyor. Vatandaşın alım gücü düşük. Genelde uygun fiyatlı olanlara yöneliyorlar. Biz her kesime hitap edebilecek çeşidi elimizde bulunduruyoruz” diye konuştu.

Tenekecilerde de yoğunluk var

Tenekecilik sektöründe faaliyet gösteren Recep Yılmaz ise, kış aylarının yaklaşmasıyla, tamirat, baca ve boru imalatının arttığını ifade ederek, "eskiden sobaları kendimiz imal ederdik. Artık tamamen fabrikasyona döndü. Artık gelirse tamiratını yapıyoruz. Tamire getiren de çok olmuyor. Genelde vatandaş yenisini almayı tercih ediyor. Bu aralar gelen saç boru ve baca taleplerini imal ediyoruz. Şu sıralar iş yoğunluğumuz biraz fazla. Herkes kışa tedbirli girip mağdur olmak istemiyor" dedi.