SP bölge toplantısı yapıldı

SP bölge toplantısı yapıldı
Saadet Partisi 3'ncü bölge toplantısı Sarayönü'nde geniş katılımlı bir programla gerçekleştirildi. Teşkilatla ilgili çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıda siyasi gelişmeler değerlendirildi.Sarayönü Saadet Partisi...

Saadet Partisi 3'ncü bölge toplantısı Sarayönü'nde geniş katılımlı bir programla gerçekleştirildi. Teşkilatla ilgili çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıda siyasi gelişmeler değerlendirildi.

Sarayönü Saadet Partisi İlçe Teşkilatı'nda gerçekleştirilen toplantıya, Genel İdare Kurulu Üyesi ve Eğitim Sorumlusu Yavuz Aydın, Sarayönü İlçe Başkanı Ziya Togöz, Ilgın İlçe Başkanı Mazhar Turgut, Kadınhanı İlçe Başkanı Refik Cancan, Doğanhisar İlçe Başkanı Veysel Kapcı ve teşkilat mensupları katıldı.

Parti faaliyetlerinin görüşüldüğü toplantıda, üye sisteminde yaşanan sorunda görüşüldü. Etkinliklere ağırlık verilmesi vurusu yapıldı. Toplantının ikinci bölümünde Genel İdare Kurulu Üyesi ve Eğitim Sorumlusu Yavuz Aydın, siyasete dair değerlendirmelerde bulundu. Gündemi değerlendirirken gerçekten değerlendirme yapılmak isteniyorsa bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, "Asla unutmayın, sosyal medya, ekranlar, manşetler, portallar topluma yöneltilmiş bir silahtır. Aynı anda neredeyse tüm iletişim ağında yer alan bir haberi değerlendirirken; bu haber niçin bugün servis ediliyor? Kim servis ediyor? Nasıl servis ediyor? Haberin kaynağı kim? Haberde taraflara söz hakkı veriliyor mu? Yazılıp çizilenler, üzerimize boca edilenler kimlerin lehine, kimlerin aleyhine? Farklı mezhepten ve ırktan Müslümanlarla bizi yakınlaştırıyor mu, uzaklaştırıyor mu? Kin ve nefretimizi mi artırıyor yoksa aklımıza hitap edip ufkumuzu mu açıyor? Söylenilenin aksini beyan edebileceğimiz sağlıklı bir zemin var mı yoksa farklı sesleri ve soruları boğmaya hazır bir kitle oluşturulmuş mu? Bize adaletli davranmayı mı telkin ediyor yoksa intikam hırsı mı aşılıyor? Haber, küresel sermaye sahiplerini, yasal tefecileri rahatsız ediyor mu? Haber gelir dağılımındaki adaletsizliğin neresinde duruyor?" dedi.

Telkin ve propaganda sürecinde bölgede barış isteği mi yoksa savaş çığırtkanlı mı yapıldığına bakılması gerektiğini ifade eden Aydın, "İnsan hakları, özgürlük ve demokrasi diyen kim? Dünyanın en çok silah satan ülkeleri mi yoksa onların terörist ilan ettikleri mi? Birleşmiş milletler, uluslararası yardım kuruluşları, NATO vesaire kimden, kimlerden yana" dedi.

Popüler din adamlarına dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Aydın, "Popüler din adamları İslam'da ruhbanlık yoktur tutumu ABD, AB, İngiltere ve İsrail'in; küresel sömürü sisteminin, yasal tefecilerin aleyhine mi lehine mi? Popüler din adamları ekonomiden, gelir dağılımından, yoksulluktan mı bahsediyor yoksa ırktan, mezhepten mi? Popüler din adamları küresel sömürü sisteminden mi bahsediyor yoksa herhangi bir İslam ülkesinde Müslümanlara zulmediliyor mu diye haykırıyor?

Bir silahlı harekette küresel güçlerin nerede durduğuna bakılmasını gerektiğini savunan Aydın, "Her silahlı hareketin silah, cephane, sağlık malzemesi, gıda, üniforma, teknoloji ve istihbarat bağlantısını sorgulayın. Şiddet içeren her türlü gösteriden ve eylemden uzak dur. Aynı anda kendi halindeki çoğunluğun organize olduğu süreçlerde dikkatli olun. Unutmayın; çoğunluk organize olamaz, edilir. Bu coğrafyada yaşayan insanlar arasında konuşarak halledilemeyecek hiçbir mesele yok. Etrafa bakın kimler iletişimden yana, kimler de yakıp yıkalım diyor" dedi.