Şükür ve yağmur duası yapılacak

Şükür ve yağmur duası yapılacak
Sarayönü nde, bereketli geçen kış ayları ve ümitle beklenen bahar yağışları için şükür ve yağmur duasına çıkılacak. Pazar günü gerçekleştirilecek olan yağmur duası Sanayi bölgesinde Tarım Kredi Kooperatifi Siloları...

Sarayönü nde, bereketli geçen kış ayları ve ümitle beklenen bahar yağışları için şükür ve yağmur duasına çıkılacak. Pazar günü gerçekleştirilecek olan yağmur duası Sanayi bölgesinde Tarım Kredi Kooperatifi Siloları yanında saat 10.00 da başlayacak. Yağmur ve bereket duasına tüm ilçe halkı ve çevrede mahallelerdeki vatandaşlar davet edildi.

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği ve merkez mahalle muhtarları organizesinde Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Sivil Toplum Kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirilecek olan yağmur duasına ciddi bir katılım olması bekleniyor.

Organizasyon hakkında bilgi veren merkez mahalle muhtarları; “Bol yağışlı geçen kış ayları için şükür duası yapacağız. Bunun yanında bahar yağmurlarının gelmesi bereket göndermesi için yüce Allah a dua edeceğiz. Kış aylarında ihtiyaç duyulan derecede kar yağışı aldık. Ekinlerimizin gelişeceği bu günler yağışsız geçiyor. Geçim kaynağı topraktan gelecek ürün olan çiftçilerimiz umutlarını bahar yağmurlarına bağladı. İnşallah dualarımız kabul olur ve biran evvel rahmet ve berekete kavuşuruz. Elbette ki rahmet ve bereket için şükür etmesini de unutmamalıyız. Aynı zamanda doğaya sahip çıkmak, onu korumak, kirletmemek, anızları ve ağaçları yakmamak ve doğaya zarar verenleri uyarmak bizim sorumluluğumuz. Bu bilinçle hareket etmeliyiz. Başta tüm Sarayönülüler olmak üzere, civar mahallelerimizdeki vatandaşları yağmur duası yapmak üzere davet ediyoruz” dedi.