Suriyeli çocuklar aşılandı

Suriyeli çocuklar aşılandı
Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, ülkelerindeki savaştan kaçarak aileleriyle Sarayönü'ne gelen Suriyeli 5 yaş altındaki çocuklar, bulaşıcı hastalıklara karşı aşılandı.Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri,...

Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, ülkelerindeki savaştan kaçarak aileleriyle Sarayönü'ne gelen Suriyeli 5 yaş altındaki çocuklar, bulaşıcı hastalıklara karşı aşılandı.

Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri, Ladik, Kuyulusebil, Yenicekaya, Başhüyük, Çeşmelisebil, Karabıyık, merkez ve Gözlü Mahallelerinde yaşayan 5 yaş altındaki Suriyeli çocuklara yönelik, aşılama çalışması yaptı.

Aşılama çalışmaları sırasında Suriyeli çocukların kayıtları yapılarak, aşı kartları verildi. Kayıtlı 0-59 aylık çocuklara Toplum Sağlığı Merkezi tarafından görevlendirilen sağlık görevlisi tarafından zatürre, pentaxim, su çiçeği, Hepatit B, verem ve kızamık aşıları uygulandı.

Sarayönü Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ebubekir Özkardaş, yaptığı açıklamada, bebek ve çocukların sağlıklı şekilde sağlığını sürdürmesi hastalık ve ölümlerden kurtulması için aşılama yaptıklarını söyledi. Yapılan aşılama ile çocukların hastalıklardan korunacağını vurgulayan Özkardaş, şöyle konuştu: “Sağlık Bakanlığımız mülteci çocukların aşılanması veya eksik aşıların tamamlanması konusunda bir program başlattı. Bugün bizlerde ekiplerimizle beraber Suriyeli 0-59 aylık çocukların tam aşılarını veya eksik aşılarını tamamlamak için çalışıyoruz. İlgi üst seviyede. İlçe genelindeki bütün çocukların aşılarını yaptık."