Suriye'ye 3 tır un yardımı

Suriye'ye 3 tır un yardımı
Sarayönü'nde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Derneği tarafından, “Suriye'ye Acil Yardım” kampanyası kapsamında Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 3 tır un gönderdi.İHH İnsani Yardım...

Sarayönü'nde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Derneği tarafından, “Suriye'ye Acil Yardım” kampanyası kapsamında Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 3 tır un gönderdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sarayönü gönüllüsü Mustafa Salman Öztürkçü, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, yardımların Suriye’deki yetim ve mazlum ailelerin sofrasına ekmek olacağını ifade etti.

Bugünlerde Doğu Guta Başta olmak üzere zalim bir diktatör ve emperyalist güçlerin Suriye'de zulüm saçtığını belirten Öztürkçü, "Zulme karşı direnen Suriyeli kardeşlerimiz bugün gelinen noktada zalim bir diktatörün yanı sıra dünyanın azman güçlerinin de hedefi konumundadır. Bu nedenle kardeşlerimizin bizlerin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaçları vardır. Konya İHH olarak bizler yardımsever halkımızın destekleriyle, Suriye’deki mazlumların yanında olmaya devam ediyoruz. Bu yardım tırlarımız bugüne kadar Sarayönü'nden gönderdiğimiz 34, 35 ve 36'ncı tırdır. Toplam 75 ton un bulunan tırlarımız fırınlarımızda kardeşlerimiz için ekmek olacaktır.” dedi.

İnsani Yardım Derneği Sarayönü gönüllüsü Öztürtçü, yardım kampanyasının devam edeceğini söyledi. Kampanya hakkında bilgi veren Öztürkçü, “Duyarsızlık ve nemelazımcılık iman zayıflığından kaynaklanan manevi bir hastalıktır. Allah için bir şeyler yapmalıyız. Bu bizim imani vazifemizdir. Belki çoğu kardeşimizin cebinde harçlığı dahi yok ama Suriyeli kardeşlerimizin barınacağı bir yeri ve bir dilim ekmeği dahi yok. İnşallah temennimiz ve duamız bölgemize bol yağışın düşmesi ve infak konusunda daha önceden olduğu gibi Sarayönü halkının en ön safta yer almasıdır. Hayırsever vatandaşlarımız un getirebilecekleri gibi aynı zamanda un parası olarak 70 TL şeklinde de yardımda bulunabilir. Yardımlar 15 Mayıs'a kadar Sarayönü merkez Çarşı Camii yanında toplanmaya devam edecek” dedi.