Süt Birlik örnek oldu

Süt Birlik örnek oldu
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği İktisadi İşletmesi, önemli bir atılıma imza atarak ilçeye Ziraat Tarım Market'i kazandırdı. Bünyesinde 42 farklı firmadan yüzlerce çeşit tarım elet ve ekipmanını çiftçilere sunacak olan...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği İktisadi İşletmesi, önemli bir atılıma imza atarak ilçeye Ziraat Tarım Market'i kazandırdı. Bünyesinde 42 farklı firmadan yüzlerce çeşit tarım elet ve ekipmanını çiftçilere sunacak olan Ziraat Tarım Market'in açılışı gerçekleştirildi. Yoğun katılımlı açılışta marketten traktör alan bir çiftçiye traktörü teslim edildi. Marketin ilk müşterisi Mustafa Çakır oldu. Çiftçilere ödeme büyük ödeme kolaylığı sunan Ziraat Tarım Market, Ziraat Bankası kanalı ile %25'i nakit, kalan yüzde 75'i, 5 yıl vade ve 5 taksit imkanı ile hizmet verecek. Bunun yanı sıra %19'luk faizin, %17'sini devlet karşılayacak. ÇKS'ye kayıtlı olan ilçedeki tüm çiftçiler, Ziraat Tarım Market'in imkanlarından faydalanabilecek.

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği, Türkiye'de bir ilke imza atarak; ilk kez Süt Üreticileri Birliği bünyesine bir tarım market kazandırdı. Markette 42 farklı firmanın tarım ürünleri satışa sunulacak.

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Ziraat Tarım Market, dualarla ve kesilen kurdele ile hizmete açıldı. Açılışa; Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Orhan Tat, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, Ziraat Tarım Market Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Özdemir, Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Fatih Karça, ilçe oda başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Tarım marketin açılmasıyla, Sarayönü Süt Üreticileri Birliği de bir ilke imza attı. Süt Üreticileri Birliği bünyesinde ilk kez Sarayönü bir tarım markete sahip oldu. Marketten traktör alan bir çiftçiye ise traktörü teslim edildi. Marketin ilk müşterisi Mustafa Çakır oldu. Artık bunalmadan ürün alabileceklerini söyleyen Çakır, üretici olarak mutlu olduklarını da konuşmalarına ekledi.

Üreticinin yanındayız

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, "Güzel günlerden birini yaşıyoruz" dedi. İlçeye ilkleri getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Solak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu yeni tesis büyük eksikliği tamamlayacak. Önemli olan maliyetleri aşağı çekmektir. Üreticimizin yanındayız."

İlkleri gerçekleştirdik

İlçe Kaymakamı Tarık Bahadır ise Sarayönü'nde üretimin yoğun yaşandığını belirtti. Bahadır, "Çiftçi, daha teknolojik tarım yapsın. Üretimimiz ve ülkemizin kazancı artsın. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlkleri gerçekleştiriyoruz. Diğer birliklere örnek olacak bir çalışmaya imza attık" diye konuştu.

Konya'nın üretimi artıyor

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Orhan Tat, hayvancılık ve tarım diyince akla Konya'nın geldiğini dile getirdi. Şehrin tarım ve hayvancılık noktasında ciddi potansiyeli olduğunu hatırlatan Tat, "İlimizde her türlü yatırım yapılıyor. Türkiye'nin en fazla sütünü biz üretiyoruz. İlçelerimizde üretim potansiyeli artıyor. Üretime hep birlikte katkı sağlamalıyız. Bu anlamda Süt Üreticileri Birliğine de ciddi sorumluluklar düşüyor. Kooperatifleri güçlendirmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Çiftçinin ihtiyacı vardı

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, çiftçinin böyle bir tarım markete ihtiyaç duyduğunu söyledi. Markette 42 fabrikanın ürününün sergileneceğinin müjdesini verdi. Gübre Satışı da yapacaklarını aktaran Başkan Erdoğdu, mevsimine göre markete ürünlerin getirileceğini de kaydetti. Ziraat Tarım Market Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Özdemir de şunları kaydetti: " Sarayönü Süt Üreticileri Birliği bir ilke imza attı. İlk kez bir birlik tarım markete kavuştu. Diğer birliklerden de ciddi talepler alıyoruz. Çiftçimizin yükü azalacak." Açılışın ardından Başkan Erdoğdu ve beraberindeki ekip, tarım marketi gezerek; ürünler hakkında bilgiler aldı.

Çiftçi memnun kaldı

Sarayönü çiftçisi, başta Birlik Başkanı Mustafa Erdoğdu olmak üzere, marketin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. İlçenin böyle bir markete ihtiyaç duyduğunu belirten çiftçiler, "Ürün almak için başka noktalara gitmek zorunda kalıyorduk. Fırsat ayağımıza geldi. Zamandan ve paradan tasarruf edecek duruma geldik" dedi.

Etiketler :