Süt birlik veteriner çalıştıracak

Süt birlik veteriner çalıştıracak
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, üreticilere verilen hizmetlerin arttırılması noktasında veteriner istihdam edecek.Konu hakkında bilgi veren Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu,...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, üreticilere verilen hizmetlerin arttırılması noktasında veteriner istihdam edecek.

Konu hakkında bilgi veren Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, yaptığı açıklamada, "ilçemizde şu anda bütün üreticilerimiz veteriner konusuna mağdur. Aşılamalar ve tohumlamalar zamanında yapılmadığı için geçtiğimiz yıl her işletmede ortalama yüzde 10 buzağı kaybı oluştu. Hayvanlar gebeleştikten sonra gebelik aşıları düzgün yapılmadığından büyük sıkıntılar yaşanıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Eşref Fakıbaba buzağı kayıplarının ülkemizde ortalama yüzde 15 olduğunu ifade ediyor. Ülkemizde hayvan ıslahı yapılmadığı için de büyük sıkıntılar yaşanıyor." dedi.

Birliğin ve üreticilerin bir veteriner kliniğine ihtiyaç duyduğunu gördüklerini kaydeden Erdoğdu, şöyle konuştu: "Hedeflerimiz arasında veteriner hizmeti vermek bulunuyordu zaten. Yönetimimizle bunu paylaştık ve Burdur'da görüştüğümüz bir veterinerle anlaşmaya vardık. Kendisi geldi, işletmelerimizi ve ilçemizi gezdi. Birlik binamızın altına önümüzdeki haftalarda kliniğimizi açacağız. Ülkemizin daha verimli bir hayvancılık yapabilmesi için çalışıyoruz. Veterinerimizin 27 yıllık tecrübesi bulunuyor. Bunun yanı sıra bir tane veteriner teknikeri şartları sağlayan bir danışman alacağız. Amacımız üreticilerimize ihtiyaç duydukları her alanda hizmet etmek."