Tadilat ibadete engel olmadı

Tadilat ibadete engel olmadı
Sarayönü'nde kapsamlı bir tadilata alınan Saraç Camii, inşaattan dolayı namaz kılınamayacak durumda olmasına rağmen ibadete kapatılmadı. Saraç Camii İmam Hatibi Muammer Arıkan, cami yanında bulunan açık alanda dini faaliyetleri...

Sarayönü'nde kapsamlı bir tadilata alınan Saraç Camii, inşaattan dolayı namaz kılınamayacak durumda olmasına rağmen ibadete kapatılmadı. Saraç Camii İmam Hatibi Muammer Arıkan, cami yanında bulunan açık alanda dini faaliyetleri devam ettiriyor.

Cami cemaati açık alana serilen hasırların üzerinde, İmam Hatip Muammer Arıkan önderliğinde namazlarını kılıp ibadetlerine devam ederken, bu durumun tadilat bitimine kadar devam ettirileceği öğrenildi.

İbadetin mekanlarla sınırlı olmadığını anlatan İmam Hatip Muammer Arıkan, "Camiimiz kapsamlı bir tadilata alındı. Şu an içerisinde namaz kılınamıyor ama biz ibadetlerimizi durdurmak istemedik. Camimizin yanında büyük bir çınar ağacı var. Namaz vakitlerinde bu ağacın altına serdiğimiz hasırların üzerinde namazlarımızı kılıyoruz. Yine Cuma namazlarımızı aynı şekilde eda ediyoruz. Cemaatimiz de bu durumdan memnun. Camiimizdeki tadilat bitinceye kadar ibadetlerimizi bu şekilde devam ettireceğiz." dedi.