Tahir Akyürek Sarayönü'ne geldi

Tahir Akyürek Sarayönü'ne geldi
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Sarayönü ne gelerek Büyükşehir yatırımlarını anlattı. İlçe merkezi, Başhüyük, Ladik ve Ertuğrul mahallelerini ziyaret eden Akyürek, vatandaşlarla buluştu. Büyükşehir...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Sarayönü ne gelerek Büyükşehir yatırımlarını anlattı. İlçe merkezi, Başhüyük, Ladik ve Ertuğrul mahallelerini ziyaret eden Akyürek, vatandaşlarla buluştu. Büyükşehir yasası ile kazananın Sarayönü olduğunu anlatan Akyürek, üç yılda ilçeye toplam 53 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi. Başkan Akyürek, ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için destek isteyerek 16 Nisan tarihinin bir dönüm noktası olacağını vurguladı. Özellikle gençlere seslenen Başkan Akyürek, "Türkiye nin geleceğine, büyümesine katkı sağlamak, milli egemenliğine sahip çıkmak için 18 yaşını dolduran bütün kardeşlerimiz sandığa koşmalılar. 15 Temmuz da millet karşısındaki yenilginin rövanşını almak isteyenler 16 Nisan da hüsrana uğrayacaklar" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe buluşmaları kapsamında Sarayönü nde yatırımları inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi. Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen programa vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Programda ilk olarak kürsüye gelen Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye 53 milyonluk yatırım yaptığını belirterek, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız bizim belediye olarak 20 yılda yapamadığımızı 3 yılda yaptı. İlçemiz adına teşekkür ederim" dedi.

En iyi uygulayan biziz

Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası nın çıkarıldığı süreçte kanunu en iyi uygulayan şehrin Konya olduğunu söyledi. Vatandaşlara Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelere yapılan yatırımları anlatan Başkan Akyürek, kısa vadeli hedefleri gerçekleştirdiklerini, yatırımların artarak devam edeceğin dile getirdi. Başkan Akyürek, “üç yıl içerisinde kazanan Sarayönü oldu. İlçeye toplamda 53 milyon liralık yatırım yaptık. Sarayönü, Konya'nın bir banliyösü gibi. Kısa sürede Konya ile Sarayönü'nü birleştirmeliyiz. Konya artık yükü çekemez duruma geldi. Bu yüzden yatırımları buralara yönlendirmek istiyoruz. Bu noktada Nafiz başkanımızın Organize Sanayi projesini sonuna kadar destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Hüsrana uğrayacaklar

16 Nisan da yapılacak Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi referandumuna da değinen ve sistemin neler getireceğini anlatan Başkan Akyürek, 18 yaşını dolduran tüm gençlerin, milli egemenliğe, ülkenin büyümesine, istikrarına ve geleceğine sahip çıkmak için sandığa koşması gerektiğini vurguladı. 16 Nisan ın bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Başkan Akyürek, “Eğer milletimizin tercihi bugüne kadar olduğu gibi istikrardan, büyük Türkiye idealinden yana olursa karanlıklar aydınlığa çıkacak. Türkiye nin geleceğine, büyümesine katkı sağlamak, milli egemenliğine sahip çıkmak için 18 yaşını dolduran bütün kardeşlerimiz sandığa koşmalılar. Her seçimi Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli süreci olarak niteliyoruz. Hakikaten süreç de öyle gelişiyor. Bütün Türkiye düşmanları ‘hayır diyor. Bu ülkede vesayetin kalmasını istemiyorlar. Onlar hayır diyorlar ama milletimiz ve ülkemizin sağduyulu insanları ‘evet diyecek. 15 Temmuz da millet karşısındaki yenilginin rövanşını almak isteyenler 16 Nisan da hüsrana uğrayacaklar” diye konuştu.

Yatırımları yerinde inceledi

Sarayönü programı kapsamında ilçedeki KOMEK merkezini ziyaret ederek yeni eğitim döneminin açılışını gerçekleştiren Başkan Akyürek, Büyükşehir tarafından yaptırılan Şehir Konağı ile Kapalı Pazar Yeri nde de incelemelerde bulundu. Başkan Akyürek, program kapsamında Sarayönü nün Başhüyük, Ladik ve Ertuğrul mahallelerini de ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.