Tankersiz mahalle kalmadı

Tankersiz mahalle kalmadı
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin gönüllü itfaiyecilik uygulaması kapsamında son etap tankerleri Kurşunlu ve Ertuğrul mahallelerine verildi. Bu şekilde tankersiz mahalle kalmadı.Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin tamamında...

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin gönüllü itfaiyecilik uygulaması kapsamında son etap tankerleri Kurşunlu ve Ertuğrul mahallelerine verildi. Bu şekilde tankersiz mahalle kalmadı.

Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin tamamında itfaiye teşkilatına gönüllü itfaiyecilik sisteminin de uygulanabileceği bir sistem geliştirdiklerini kaydeden Sarayönü İtfaiye Merkezi sorumlusu Seyfettin Alakır, "Bu yangın söndürme tankerleri, itfaiye teşkilatı büyük itfaiye araçları ile yetişinceye kadar köylerde görev yapmak üzere tasarlanmış yangın söndürme vasıtalarıdır. Bunları bütün köylerimizde muhtarlarımıza ya da oradaki gönüllü itfaiyecilerimize teslim ediyoruz. Bunların sevindirici olan bir özelliği de tamamı Konya'da üretiliyor. Bu tankerler sadece yangın söndürme için değil tüm sosyal etkinlikler ve çeşitli faaliyetler için de kullanılıyor" dedi.

Daha önce ilk etapta Özkent, Kadıoğlu, Kayıören ve Karabıyık mahallelerine verilmişti. İkinci etapta Bahçesaray, Başhüyük, Değirmenli, Karatepe, Konar, Yenicekaya ve Büyükzengi mahallelerine verildi. Son kısımda da Kurşunlu ve Ertuğrul mahallelerine verilmesiyle tankersiz mahalle kalmamış oldu.