Tarımda erken uyarı sistemi kuruldu

Tarımda erken uyarı sistemi kuruldu
Sarayönü'ne Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından  bazı tarımsal ürünlerin korunması amacıyla erken uyarı ve tahmin istasyonu kuruldu. Gözlü Tarım İşletmesi'ne kurulan erken uyarı ve tahmin...

Sarayönü'ne Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından  bazı tarımsal ürünlerin korunması amacıyla erken uyarı ve tahmin istasyonu kuruldu. Gözlü Tarım İşletmesi'ne kurulan erken uyarı ve tahmin istasyonu bitki hastalıkları ve zararlılarına karşı erken uyarıda bulunacak.

Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, erken uyarı ve tahmin istasyonunun, hava sıcaklığı, nem, yağış durumu gibi ölçümler yapacağını söyledi. Bu ölçümlere göre, görülebilecek hastalıklar ve zararlılara karşı tahminde bulunabilecek istasyon sayesinde önceden tedbir almanın mümkün olacağını anlatan Çiğdem, "istasyon şimdilik buğday, elma ve bağ için ölçümler yapabiliyor. İlerleyen süreçte ihtiyaç duyulursa ölçüm çeşitliliği arttırılabilir. Sistemin kuruluş amacı bitki hastalık ve zararlılarının erken tespiti ile don olaylarının erken tespitidir. Bunun için günlük, haftalık ve aylık sıcaklık, yağış ve nem oranlarının anlık takibi yapılacak. İlçemizde buğday üretiminin fazla olmasından dolayı, bu erken tahmin sistemi buğdayda ürün kalitesinin ve rekoltenin korunması için faydalı olacaktır. Çiftçi ekonomisine ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını umut ediyorum" dedi.