TEOG'da sonuçlar belli oldu

TEOG'da sonuçlar belli oldu
Sarayönü'nde ikincisi düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarının belli olmasının ardından ilçenin en başarılı öğrencileri de belli oldu.Sarayönü İlçe Milli...

Sarayönü'nde ikincisi düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarının belli olmasının ardından ilçenin en başarılı öğrencileri de belli oldu.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan verilere göre ikinci TEOG sınavında İsmail Kara Ortaokulu'ndan Enes Uzel, 100 puanla ilçe birincisi oldu. Çeşmelisebil Şehit Yusuf Ceran Ortaokulu'ndan Havva Nur Özcan, 99,17 puanla ikinci oldu.

İsmail Kara Ortaokulu'Ndan Turgut Yılmaz 99,17 puanla üçüncü oldu. İsmail Kara Ortaokulu'Ndan Hüma Cİdan 99,17 puanla dördüncü, İsmail Kara Ortaokulu'ndan Abdulkadir Beyaztaş 98,33 puanla beşinci, İsmail Kara Ortaokulu'ndan Nuriye Özdemir 98,33 puanla altıncı, Sarayönü İmam Hatip Ortaokulu'ndan Pelin Arıeken 98,33 puanla yedinci, Gözlü Nadir Özşahin Ortaokulu'ndan Muammer Özşahin 97,50 puanla ile sekizinci, İsmail Kara Ortaokulu'ndan Mete Akyüz 97,50 puanla dokuzuncu, İsmail Kara Ortaokulu'ndan Fatma Ceren Güçlü 97,50 puanla onuncu oldu.

Öğrenciler YEP'e kilitlendi

TEOG'dan sonra gözler 8.Sınıf yerleştirme puanları yani YEP Sonuçlarının açıklanma tarihine kilitlendi. Tercihlere esas kontenjan tabloları ile 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) 30 Haziran'da yani yarın ilan edilecek. TEOG kapsamında yapılan merkezi sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise 30 Haziran-13 Temmuz'da tamamlanacak. Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liselerine öğrenci kayıtları da 21 Temmuz'da yapılacak.

Yerleştirme sonuçları 11 Ağustos'ta

Öğrencilerin TEOG sonuçları sonrası liselere yerleştirme işlemleri için 14-24 Temmuz'da saat 17.00'ye kadar tercihler alınacak. TEOG yerleştirme sonuçları, 11 Ağustos'ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 14-18 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçları 21 Ağustos'ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 21-25 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçlar 28 Ağustos'ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 26 Ağustos-6 Eylül'de yapılacak ve sonuçlar 8 Eylül'de açıklanacak. Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları 11-14 Eylül'de alınacak ve sonuçları da 15 Eylül'de ilan edilecek.