Tescilsiz motosikletler trafikten toplandı

Tescilsiz motosikletler trafikten toplandı
Sarayönü'nde havaların ısınmasına bağlı olarak motosiklet kullanma sıklığının artması nedeniyle Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği uygulamalarını arttırdı. Daha önce sürücüleri uyaran emniyet, hafta içerisinde tescilsiz...

Sarayönü'nde havaların ısınmasına bağlı olarak motosiklet kullanma sıklığının artması nedeniyle Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği uygulamalarını arttırdı. Daha önce sürücüleri uyaran emniyet, hafta içerisinde tescilsiz olarak trafiğe çıkan motosikletleri topladı. Hafta içerisinde gerçekleştirilen uygulamada tescilsiz 9 motosiklet yakalanarak trafikten men edildi.

Havaların ısınmasına bağlı olarak motosiklet kullanımının arttığını vurgulayan Emniyet Amiri İhsan Ertuğrul, "Zaman zaman kazaların meydana gelmesi her vatandaş gibi bizleri de üzmektedir. Trafik kurallarına uyulması son derece önemlidir. Kurallara riayet etmediğimizde hem kendi canımızı, hem de karşıdaki sürücünün ve yayaların canını tehlikeye atmış oluyoruz. Güvenli bir trafik sisteminin oluşturulabilmesi için, trafiğin aktif unsurlarından olan sürücü hatalarının önlenmesi önem arz etmektedir." dedi.

Kurallara riayet edilmesinin altını çizen Ertuğrul, "İlçemizde motosikletlerin yüzde doksana yakını ehliyetsiz, plakasız, kasksız kullanılıyor. Modifiye edilip kullanılıyor. Taktıkları egzozlarla çevreyi rahatsız ediyor. Motosiklette olmazsa olmaz ön önemli ayrıntı kaskın takılmasıdır. Kask motosiklet sürücülerinin kullanması gereken koruyucu ekipmanların en başında gelmektedir. Bilinçli sürücüler kısa mesafelerde dahi kask takmaktadırlar." şeklinde konuştu.