Tıbbi ve aromatik bitkiler kursu açıldı

Tıbbi ve aromatik bitkiler kursu açıldı
Sarayönü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun IPARD programı kapsamında proje yapmak isteyen çiftçilere yönelik tıbbi...

Sarayönü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun IPARD programı kapsamında proje yapmak isteyen çiftçilere yönelik tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kursu açtı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda verilen kursta tıbbi, aromatik ve baharat bitkileriyle, soğanlı bitkilerin yetiştirilmesi için eğitimler veriliyor.

Eğitimleri veren Sarayönü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendislerinden Nurullah Akdağ kurs ile ilgili yaptı açıklamada, ilçe merkezi ve çevresinin tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği için iklim yönünden uygun olduğunu belirtti.

Akdağ açıklamasının devamında, "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun IPARD programı kapsamında aromatik bitkilerin yetiştiriciliği konusunda kurs açılması talebi geldi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzle birlikte değerlendirdik ve kursumuzu başlattık. Kursumuzda tıbbi ve aromatik bitkilerin ekim, dikim, sulama, gübreleme, görülebilecek hastalık ve zararlılarla mücadele, hasat, harman, ürünün kurutulması ve muhafazasıyla işlenmesi konularında kursiyerler bilgilendirilecek.

Kursu bitirerek sertifika almaya hak kazananlar tıbbi ve aromatik bitki yetiştiren tarla ve seralarda bitkilerle ilgili olarak yetiştirme, hasat, muhafaza ve işleme konularında sertifikalı eleman olarak çalışabilecekler. Ayrıca kimyon, anason, haşhaş, aspir, mısır, fiğ gibi tıbbi amaçlı kullanılan bitkileri yetiştiren üreticiler devlet desteklerinden ve devlet destekli projelerden yararlanabilecek." dedi.