TKDK'dan %70 hibeli IPARD çağrısı

TKDK'dan %70 hibeli IPARD çağrısı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD II Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanına çıktı. Geliştirilecek projeler için toplamda 251 milyon 946 bin 159 Avro destek verilecek. Üçüncü Başvuru Çağrı döneminin...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD II Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanına çıktı. Geliştirilecek projeler için toplamda 251 milyon 946 bin 159 Avro destek verilecek. Üçüncü Başvuru Çağrı döneminin bütçesinin, ikinci başvuru çağrı dönemi bütçesine göre 129 milyon 768 bin 600 Avro daha yüksek olması, bu dönem müracaatlarının kabul edilme ihtimalini yükseltiyor.

Bu "Başvuru Çağrı İlanı" kapsamında sadece "Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar" tedbiri ile "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme" tedbiri kapsamında başvurular kabul edilecek.

Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak. Bu dönemde, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar kapsamında Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler, Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler desteklenecek. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme kapsamında, Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi, Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürün İşletmeleri, Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Makine Parkları, Yenilenebilir Enerji Yatırımları desteklenecek. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlara yüzde 40-70 oranında destek sağlanacak. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirmeye yönelik yatırımlara ise yüzde 55-65 oranında destek sağlanacak.

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme yatırımları için başvurular 12 Şubat 2018 tarihi saat 09:00'dan itibaren TKDK Konya İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlanacak. Online proje başvuru sistemi 12 Mart 2018 tarihi saat 21:00'da kapatılacak. Başvuruların son teslim tarihi ise 15 Mart 2018, saat 18:00 olarak belirlendi.

Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar için başvurular 01 Mart 2018 tarihi saat 09:00'dan itibaren TKDK Konya İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlanacak. Online proje başvuru sistemi 02 Nisan 2018 tarihi saat 21:00'da kapatılacak. Başvuruların son teslim tarihi ise 05 Nisan 2018, saat 18:00 olarak belirlendi. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

İkinci Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 18 (on sekiz) ay olarak planlanıyor. Taksitlendirmenin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler Başvuru Çağrı Rehberinde yer alıyor.

Etiketler :