TKK'da yönetim belirlendi

TKK'da yönetim belirlendi
Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi, olağan seçimli genel kurulunu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. 22 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilen kongrede yönetim ve denetim kurulları yeniden şekillendirildi.Sarayönü Tarım Kredi...

Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi, olağan seçimli genel kurulunu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. 22 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilen kongrede yönetim ve denetim kurulları yeniden şekillendirildi.

Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğü'nde açılış ve yoklamanın ardından gerçekleştirilen saygı duruşu ve okunan istiklal marşı ile başlayan genel kurulda divan teşekkülü gerçekleştirildi. Ali Çıra'nın başkanlığındaki divana Hazım Atçeken, Mehmet Atçeken ve Nadir Ünal seçildi.

Daha sonra kooperatifin 2014, 2015, 2016 ve 2017 faaliyet yıllarına ait yönetim kurulu faaliyet raporu, bütçe, bilanço, gelir ve bütçe üstü harcamalar, denetçiler raporu okunarak müzakere edildi ve karara bağlandı.

Diğer bir gündem maddesinde yönetim kurulunca hazırlanan 2018, 2019, 2020 ve 2021 yıllarına ait çalışma programları ile bu yıllara ait bütçenin görüşülerek tasdiki, bütçe fasılları arasında aktarma yapılması konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi, müteakip genel kurul toplantı yılının başından toplantının yapılacağı tarihe kadar ki harcamaların 2021 yılı bütçesine kıyasen yapılması hakkında karar alınması oylama ile kabul edildi.

Merkez birliği, bağlı bulunduğu bölge birliği ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'den istikrazda (kredi talebinde) bulunması için yönetim kuruluna yetki verilmesi, diğer yurt içi banka, finans veya kredi kuruluşlarından istikrazda (kredi talebinde) bulunması için bağlı bulunduğu bölge birliği yönetim kurulu ve/veya merkez birliği yönetim kuruluna yetki verilmesi görüşülerek oylama ile onandı.

Görevleri sırasında yaptıkları kusurlu veya yolsuz işlemler sonucu kooperatife zarar veren yönetim kurulu üyeleri, denetçiler, kooperatif müdürü ve kooperatif çalışanları aleyhine kooperatif zararının tazmin ettirilmesi bakımından dava açılması için denetçilere yetki verilmesi görüşülerek kabul edildi.

Genel kurulun son bölümünde seçimlere geçildi. Yönetim kuruluna Serdar Mirza, Rıfkı Çiğdem, İbademin Eken, Kamuran Doğan, Halil Alp, Nadir Ünal, Hüseyin Demirpolat, Ali Fuat Kara seçildi.

Denetim kuruluna ise Sinan Konar, Ramazan Doğan ve Kerim Kozan seçildi. Bölge birliği genel kurul toplantısına katılacak asil temsilcilere ise Cevdet Cankardeş, İshak Kaş, İsmail Çiftçi seçildi.