TKK'dan gübre, tohum, yem açıklaması

TKK'dan gübre, tohum, yem açıklaması
Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi Sorumlu Memuru İbrahim Gürhan, çiftçileri ilgilendiren konularla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.Tohumluk, gübre, Tarsim ve yem satışları hakkında bilgi veren İbrahim Gürkan, "Üst gübresi...

Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi Sorumlu Memuru İbrahim Gürhan, çiftçileri ilgilendiren konularla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Tohumluk, gübre, Tarsim ve yem satışları hakkında bilgi veren İbrahim Gürkan, "Üst gübresi olarak tabir edilen kimyevi gübrelerimiz temin edilmeye başlandı. Ortaklarımızın Aralık ayı içerisinde üst gübrelerini kooperatifimizden temin edebilecekler. Kimyevi gübre yanında sıvı-toz gübre, zirai ilaç tedarikinde de yine 12 ay hizmetimiz ve danışmanlığımız devam etmektedir. Mısır, ayçiçeği, fasulye, pancar tohumlukları için de talepler toplanmaya başladı. Erken talep fiyatları düşerken tedarik edilmesi noktasında avantaj oluşturuyor." dedi.

Çiftçi Kayıt Sistemi bilgilerini güncelleyen çiftçiler için Tarsim'in başladığını da hatırlatan Gürkan, "çiftçimiz doğal afetlere karşı sigortasını mutlaka yaptırmalı. Bu çiftçilerimizin menfaatine olacaktır. Ayrıca uygun fiyatlarda hayvan yemi satışlarımız devam ediyor. Yem satışları için bütün mahallelerimize teslimat aracımız bu aybaşından itibaren hizmet vermeye başladı." şeklinde konuştu.